BM: Economia Chinei va creste cu 8,7% in 2010

BM: Economia Chinei va creste cu 8,7% in 2010 Data: 4 noiembrie 2009   Ora: 17:49

Banca Mondiala (BM) a revizuit in crestere prognoza privind cresterea economica a Chinei in 2010 la 8,7%, evidentiind faptul ca acest stat se afla in procesul de redresare completa, relateaza The New York Times.

Pentru anul in curs, oficialii BM preconizeaza o crestere a produsului intern brut cu 8,4%, in timp ce Fondul Monetar International anticipeaza o crestere economica cu 8,5%.

Redresarea Chinei se datoreaza, in principal, pachetului de stimulente financiare in valoare de 585 milioane dolari primit din partea guvernului, precum si unui nivel redus al ratelor dobanzilor cat si cresterii numarului de credite acordate de catre bancile detinute de stat.

Se vorbeste despre o reluare a exporturilor chinezesti, care nu vor mai fi considerate un obstacol in ceea ce priveste cresterea economica. In prezent, provocarile majore ale acestui stat le constituie dependenta de exporturi si stimularea cererii interne.

Potrivit oficialilor Bancii Mondiale, tarile in curs de dezvoltare din Asia de Est, excluzand China, vor inregistra o crestere economica de 1% in 2009, sub nivelul celor din Asia de Sud, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult