Investitii de mai mult de 650 de milioane pentru dezvoltarea administratiei si a sistemului judiciar din Romania

Investitii de mai mult de 650 de milioane pentru dezvoltarea administratiei si a sistemului judiciar din Romania Data: 25 februarie 2015   Ora: 16:49

Comisia Europeana a anuntat astazi printr-un comunicat de presa adoptarea programului operational al Romaniei intitulat „Capacitatea administrativa”, finantat din Fondul social european pentru perioada 2014-2020. Scopul acestui program este realizarea unor investitii de 658 de milioane de Euro (dintre care 553 de milioane din bugetul UE), pentru a ajuta la ameliorarea capacitatii de reactie a administratiei publice si a sistemului judiciar din Romania la nevoile economiei si societatii.

Marianne Thyssen, comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, a declarat: „Acest program arata angajamentul Romaniei de a se ocupa de deficientele din administratia publica si de a imbunatati functionarea sistemului judiciar. Ma bucur ca Fondul social european va continua sa serveasca drept instrument financiar esential pentru a sprijini reformele structurale din administratia publica.”

Programul are obiectivul de a imbunatati eficienta, transparenta si accesibilitatea administratiei publice si a sistemului judiciar din Romania. Pentru a atinge acest obiectiv, investitiile vor aborda urmatoarele prioritati:

-Consolidarea principalelor functii ale administratiei publice (planificarea strategica, intocmirea bugetului pe programe, evaluarea impactului, evaluare si monitorizare, simplificarea legislatiei, achizitiile publice, reducerea birocratiei) si imbunatatirea capacitatii administrative de a indeplini astfel de functii, inclusiv prin dezvoltarea resurselor umane.

-Imbunatatirea functionarii sistemului judiciar, inclusiv pentru punerea in aplicare a noilor coduri juridice.

-Imbunatatirea procesului decizional in administratia publica locala si in sistemul judiciar, prin introducerea unor standarde si practici comune si al unor sisteme de management al calitatii, in vederea imbunatatirii serviciilor oferite cetatenilor si intreprinderilor.

-Instituirea unui cadru preventiv atat in administratia publica, cat si in sistemul judiciar, pentru a aborda provocarile in materie de etica si integritate.

Pe parcursul perioadei de finantare vor fi formati aproximativ 90 000 de angajati din administratia publica si sistemul judiciar, iar in jur de 250 de institutii publice si judiciare vor beneficia in mod direct de finantare din acest program, in timp ce mai multe mii de institutii vor beneficia in mod indirect de pe urma interventiilor planificate.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult