TERMENI SI CONDITII   terms of use

Accesand eFin.ro sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare detaliate in continuare ("Acordul"). Acestea sunt conditiile in care puteti folosi site-ul eFin.ro, cat si continutul/Serviciile on-line disponibile pe acesta si, daca nu se prevede altfel, pe alte site-uri, Servicii, newslettere, continut, baze de date sau informatii postate (denumite in continuare cu termenul colectiv "Serviciile") .

Utilizand Serviciile noastre in continuare, va dati acordul sa respectati termenii si conditiile acestui Acord. Daca nu sunteti de acord cu acesti temeni si conditii, eFin.ro nu doreste sa va ofere acces la Serviciile sale si in consecinta va rugam sa nu mai accesati aceste Servicii in continuare.

 

1. Actualizari ale acestui Acord. eFin.ro poate modifica, la libera sa discretie, din timp in timp unele prevederi ale acestui Acord, fara sa va informeze. De aceea, va recomandam sa cititi la anumite intervale Acordul pentru a vedea aceste modificari. Utilizarea Serviciilor constituie acceptarea dumneavoastra fata de modificarile intervenite in Acord.

2. Conditii suplimentare. Unele Servicii oferite sau parti ale sale pot fi guvernate de conditii suplimentare de utilizare, care sunt descrise pe paginile respective. Prin prezenta, sunteti de acord cu toate conditiile pentru utilizarea acestor Servicii iar in cazul in care ele intra in conflict, conditiile specifice suplimentare sunt cele care vor avea prioritate fata de aceste conditii generale.

3. Proprietatea; Limitari generale de utilizare

3.1 Proprietatea. Prin utilizarea Serviciilor intelegeti si sunteti de acord ca textele, informatiile, datele, graficele, imaginile, inregistrarile audio, video, desenele, organizarea generala, compilarea, meta data, reclamele si toate celelalte elemente ce pot fi protejate intelectual ("Continutul") puse la dispozitie prin intermediul Serviciilor sunt proprietatea eFin.ro, a celor care fac reclama sau a tertelor parti, denumiti in continuare prin termenul generic de "Furnizori de Informatie" si sunt protejate de legile de copyright si proprietate intelectuala.

3.2 Limitari generale de utilizare. Cu exceptia cazului cand aveti acordul nostru prealabil, nu aveti dreptul sa reproduceti, sa vindeti, sa publicati, sa distribuiti, sa retransmiteti, sa emiteti, sa afisati, sa oferiti sau sa exploatati in scopuri comerciale, Continutul dispnibil datorita acestor Servicii, cu urmatoarele exceptii:
     Daca va oferim Servicii de transmitere email sau de alt tip asociate unui anumit articol din cadrul Serviciilor, puteti folosi trasmiterea email sau de alt tip asociata, pentru a distribui altor persoane respectivul articol.
     Sunteti de acord sa accesati Serviciile manual, si nu utilizand programe specializate sau macrouri.

3.3 Modificarea Continutului. Sunteti de acord sa nu modificati sau sa rearanjati Continutul. Sunteti de acord sa nu folositi pasaje din Continut, titluri sau fragmente pentru a fi utilizate in cadrul altui web site sau serviciu, sau sa folositi Continutul in scopuri comerciale. Sunteti de acord sa nu incarcati, postati sau trimiteti orice Continut oferit de Servicii catre bloguri, grupuri, liste de mail, buletine in format electronic, cu exceptia Serviciilor oferite de eFin.ro (de exemplu de tip RSS Feed), sau dupa ce va oferim in prealabil acordul nostru scris.

4. Conturi de Membru; Confidentialitate.
Pentru a obtine accesul la anumite Servicii sau functionalitati, sunteti obligati sa va inregistrati ca Membru. La inregistrare, sunteti de acord sa ne oferiti informatii reale si corecte despre dumneavoastra. Orice informatie pe care o completati in cadrul procesului de inregistrare  sau pe care o obtinem despre dumneavoastra in acest mod, este guvernata de principiul confidentialitatii datelor. Atunci cand va inregistrati, este posibil sa folositi un user name si o parola care sunt unice. Ne rezervam dreptul sa refuzam sa va acordam un user si o parola, daca acestea utilizeaza identiatea altei persoane, sau consideram ca nu sunt corespunzatoare. Este responsabilitatea dumneavoastra sa alegeti o parola corespunzatoare. eFin.ro este exonerat de orice raspundere daca alte persoane utilizeaza identitatea dumneavoastra la utilizarea Serviciilor. Daca aveti suspiciuni in acest sens sau credeti ca o alta persoana va utilizeaza parola fara incuviintarea dumneavoastra, va rugam contactati serviciul de suport tehnic al eFin.ro. Ne rezervam dreptul sa divulgam orice tip de informatie despre Membrii sau Utilizatorii nostri, inclusiv datele de inregistrare, pentru a ne conforma unor cerinte legale sau cereri din partea autoritatilor in drept, pentru o operare sigura a sistemelor noastre, pentru a ne proteja drepturile de proprietate, sau pentru a asigura interesele Utilizatorilor sau Membrilor nostri; cu toate acestea, nu vom divulga nicio informatie personala pe care ne-o oferiti catre terte parti, in nicio alta circumstanta.

5. Continut generat de Membri sau Utilizatori

5.1 Continut generat de Membri. In cadrul unora dintre Serviciilor oferite, aveti ocazia sa etichetati, dati rating, votati, oferiti previziuni si sa faceti comentarii sau sa va angajati in discutii pe diverse teme. Orice continut, informatie, grafic, inregistrarea audio, imagini si linkuri pe care le trimiteti ca parte a profilului dumneavoastra sau in legatura cu activitatile urmatoare este denumit in continuare "Continut generat de Membri" in acest Acord si este subiectul unor termeni si conditii detaliate mai jos.

5.2 Precautii legate de alti Membri si Continut generat de Membri. Continutul de la Membri include informatii, pareri, opinii si recomandari ale mai multor indivizi si organizatii si este destinat sa va ajute in obtinerea informatiilor necesare pentru a lua propriile decizii. Sunteti pe deplin raspunzator de deciziile de investitii pe care le luati, precum si de verificarea acuratetii informatiilor pe care va bazati. eFin.ro nu garanteaza nicio recomandare sau opinie exprimata de vreun Membru. eFin.ro nu verifica in mod continuu Continutul primit de la Membri. Totusi, ne rezervam dreptul de a monitoriza sau de a exclude in orice moment din Serviciile oferite orice Continut de la Membri, fara o notificare prealabila. Trebuie sa intelegeti ca unii Membri pot sa nu fie cine declara ca sunt. eFin.ro nu face in mod continuu un control asupra identitatii si datelor personale ale Membrilor. Nu putem garanta ca profilurile inscrise de Membri sunt absolut corecte. Trebuie sa intelegeti si ca unii dintre Membri pot folosi Serviciile noastre pentru propriul profit. In consecinta, va sfatuim sa tratati mesajele primite cu o doza de scepticism. Continutul de la Membri poate in anumite cazuri sa fie eronat sau inselator.

5.3 Dreptul de Distribuire a Informatiei. Daca incarcati, postati sau trimiteti orice Continut de la Membri asupra unui Serviciu, eFin.ro prezumeaza ca aveti drepturile legale in acest sens si ca nu incalcati nicio lege sau drepturile vreunei persoane in acest sens. Prin incarcarea, postarea sau trimiterea de Continut catre Serviciile eFin.ro ne oferiti un drept non-exclusiv, transferabil, irevocabil sa utilizam distribuim, publicam, aratam, reproducem si sa cream materiale derivate din Continutul trimis, pe orice suport media, in total sau in parte, fara nicio obligatie din partea eFin.ro de a va remunera pentru aceasta. Ne oferiti de asemenea dreptul de a autoriza utilizarea Continutului de catre Membri sau alti Utilizatori in conformitate cu termenii si conditiile acestui Acord, inclusiv drepturile de vizualizare de catre alti Membri a Continutului postat de dumneavoastra, inclusiv prin intermediul unui instument de tip RSS Feed.

5.4 Excluderea. eFin.ro are dreptul sa excluda orice Continut de la Membri din orice motiv si fara sa va notifice in prealabil. Acest drept include toate materialele legate de utilizarea Serviciilor de Membru, inclusiv conturile de Membru, postarile, profilurile sau alta informatie personalizata pe care ati creat-o cand utilizati Serviciile.

5.5 Reguli de conduita: toti Membrii si Utilizatorii Serviciilor trebuie sa se  conformeze urmatoarelor reguli de conduita:
     Nu veti  urmari sau hartui nici un alt Membru in timpul utilizarii Serviciilor.

     Nu veti interveni in utilizarea Serviciilor de catre alti Membri, inclusiv prin intreruperea sedintelor altor Utilizatori, deruland, automat sau manual, pentru a face dificil pentru ei, sau actiona in orice alt mod care afecteaza in mod negativ accesarea Serviciilor de catre alti Utilizatori.

     Nu veti incerca preluarea nici unui nume sau a unei adrese de email in scopuri comerciale si nu veti colecta sau depozita informatii personale despre nici un alt Utilizator din sectiunea Servicii.

     Nu veti folosi Serviciile pentru niciun scop ilegal si nu veti descarca, posta sau propune niciun Continut generat de Membri care este obscen sau  jignitor din punct de vedere rasial, etnic, sexual sau din alte motive; care este daunator, vulgar sau dezagreabil; sau care este calomniator, ori invadeaza intimitatea sau drepturile de proprietate ale altei persoane.

     Nu veti prelua identiatea niciunei alte persoane sau deforma o relatie cu o alta persoana sau cu o entitate; nu veti adopta o identitate falsa in scopul inselarii sau fraudarii altei persoane.

     Nu veti descarca, posta sau propune nici un Continut generat de Membri care sa contina virusi, cai troieni, cod daunator sau oricare alt software sau program conceput sa intrerupa Serviciile furnizate de catre eFin.ro, abilitatea Membrilor si a Utilizatorilor de a beneficia de Servicii sau functionarea corespunzatoare a oricarui software, hardware, echipament sau materiale utilizate in conexiune cu Serviciile. 

     Nu veti trimite niciun fel de publicitate nesolicitata, informatie promotionala, email comercial sau alta solicitare (inclusiv dar fara limitare, junk mail, "spam", scrisori in lant sau scheme piramidale de orice fel) catre nici o alta persoana prin intermediul Serviciilor.

     Veti manifesta respect corespunzator pentru alti Membri. In cazul in care nu veti fi de acord cu o opinie exprimata in Servicii, aveti optiunea de a va posta propria opinie. Este indicat, oricum, sa va abtineti intotdeauna de la atacul personal impotriva persoanei care a postat. 

     Nu veti incalca nici o lege locala, nationala sau internationala sau oricare alte reguli sau reglementari  ale oricarui tip de autoritate nationala.

     Nu veti descarca, posta, propune sau face disponibil in oricare alt mod niciun Continut asupra caruia nu aveti dreptul de a il face disponibil sub nici o lege sau printr-o relatie contractuala sau fiduciara (precum informatii privilegiate, informatii confidentiale obtinute ca parte a relatiilor de angajare sau acorduri de confidentialitate). 

    Nu veti descarca, posta, propune sau face disponibil in orice alt mod nici un Continut care incalca orice autorizatie, marca/marca comerciala, secret comercial, copyright sau alte drepturi de proprietate ale oricarei alte persoane.

     Nu veti descarca, posta sau propune mesaje necorespunzatoare sau nerelevante.

6.Incetare/Reziliere

eFin.ro poate intrerupe sau schimba total sau partial Serviciile, sau disponibilitatea lor pentru dumneavoastra, imediat, unilateral si la propria discretie, in orice moment, fara motiv. eFin.ro poate pune capat acestui acord si accesului dumeavoastra la Servicii, sau orice alta portiune din aceasta, imediat, la propria discretie, in orice moment, fara motiv.

7. Modificarea Site-ului

7.1. eFin.ro isi rezerva dreptul de a modifica, oricand si in orice mod, orice sectiune de pe www.efin.ro, potrivit propriei sale optiuni discretionare, fara a fi obligata sa justifice in vreun mod modificarea, fara nicio notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca alta formalitate fata de utilizatori.

7.2. eFin.ro isi rezerva dreptul de a elimina in orice moment de pe Site orice informatie sau de a suspenda pe durata decisa discretionar de catre eFin.ro dreptul utilizatorului de a folosi, in intregime sau in parte Serviciile ori de a accesa Site-ul sau sectiuni ale Site-ului, din orice motiv, inclusiv, dar fara a se limita la primirea oricarei reclamatii sau acuzatii din partea oricaror terti sau autoritati, sau in orice alt caz in care eFin.ro considera ca utilizatorul a incalcat prevederile din Termeni si conditii ori exista suspiciuni in acest sens. In toate cazurile in care eFin.ro va aplica oricare dintre masurile mai sus prevazute, ea va avea dreptul sa justifice masura daca va considera acest lucru necesar sau oportun, fara a avea nicio obligatie in acest sens.

7.3. Utilizatorii accepta, in mod expres, ca simpla utilizare sau accesare a serviciile oferite prin intermediul site-ului www.efin.ro semnifica acceptarea deplina si neconditionata a modificarii sau modificarilor operate. In orice situatie in care utilizatorii au obiectiuni sau rezerve fata de oricare dintre prevederile din prezentul acord, au obligatia de a inceta de indata utilizarea serviciilor noastre.

8. Oferirea serviciului "asa cum este"

8.1. Serviciile oferite de catre eFin.ro sunt puse la dispozitia utilizatorilor potrivit principiului "asa cum sunt", "asa cum sunt disponibile", fara niciun fel de garantii, exprese sau implicite, si fara nicio raspundere din partea eFin.ro in legatura cu acestea.

8.2. eFin.ro nu garanteaza accesul sigur, continuu si neintrerupt la serviciile sale. eFin.ro nu va fi responsabila pentru nicio problema sau disfunctionalitate a retelelor sau a liniilor telefonice, sistemelor de internet online, serverelor, furnizorilor de acces pe internet, echipamente, calculatoare, programe sau a oricarui alt element ce poate cauza stricaciuni computerelor personale ca rezultat al utilizarii acestui Site.

8.3. Efin.ro nu ofera niciun fel de garantie si nu are nicio raspundere, implicita sau expresa, referitoare la orice informatii prezentate sau accesate prin intermediul Site-ului, pentru continutul oferit de partenerii sai sau de utilizatorii Site-ului. eFin.ro nu poate fi trasa la raspundere, in niciun mod si in nicio masura, pentru corectitudinea acestor informatii, pentru orice inadvertente, erori sau omisiuni in ceea ce priveste informatiile prezentate ori transmiterea sau publicarea integrala ori partiala a acestora, pentru rezultatele obtinute prin folosirea in orice fel a informatiilor sau serviciilor oferite prin intermediul site-ului, pentru respectarea drepturilor de autor ori pentru legalitatea informatiilor publicate pe Site sau aflate in orice alta legatura cu acestea.

8.4. Site-ul eFin.ro poate contine legaturi catre alte site-uri sau alte resurse. Deoarece eFin.ro nu are niciun control asupra acestor site-uri sau resurse, prin utilizarea Site-ului sunteti de acord ca eFin.ro nu este responsabila de disponibilitatea acestora si nu garanteaza si nu este responsabila pentru niciun continut, publicitate, produse sau alte materiale de pe sau disponibile pe aceste site-uri sau resurse.

8.5. Prin accesarea site-ului www.efin.ro sunteti de acord sa exonerati de raspundere pe eFin.ro pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor din Termeni si conditii.

9. Nota de informare privind protectia datelor personale

9.1. Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, RisCo Servicii Financiare SRL. va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dvs. Va informam ca datele personale pe care ni le furnizati sunt prelucrate in scop de reclama, marketing si publicitate, pentru servicii de comunicatii electronice si pentru aplicarea la serviciile si produsele institutiilor financiare.

9.2. La optiunea dvs., ne furnizati unele date personale ale dvs. pentru a va crea un cont valabil si pentru a beneficia de serviciile oferite prin intermediul site-ului www.efin.ro de catre RisCo Servicii Financiare SRL

9.3. Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre RisCo Servicii Financiare SRL si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: persoanelor vizate, partenerilor contractuali ai operatorului, societatilor bancare si institutiilor financiare pentru serviciile careia persoana vizata a aplicat.

9.4. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Sunteti de acord ca stergerea datelor personale ale dvs. va fi urmata de stergerea contului dvs. din sistem si de imposibilitatea de a aplica la serviciile si produsele institutiilor financiare prin intermediul de RisCo Servicii Financiare SRL

9.5. Pentru exercitarea acestor drepturi puteti face o cerere in scris cu cerinta dvs. pe care sa o trimiteti apoi prin e-mail la adresa [email protected].

9.6. Daca unele dintre datele dvs. sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

10.General

Cu exceptia celor mentionate in sectiunea 2 de mai sus, acest Acord contine acordul final si complet dintre parti cu privire la utilizarea Serviciilor si inlocuieste toate Acordurile anterioare si actuale, orale sau scrise cu privire la utilizarea Serviciilor. Acest Acord este personal, ceea ce inseamna ca nu puteti cesiona/atribui drepturile si obligatiile implicate nici unei alte persoane. Nici o terta parte nu este beneficiara a acestui Acord.

Aceste conditii de utilizare vor fi guvernate si folosite in concordanta cu legile romanesti.

Pana la limita posibila a jurisdictiei aplicabile, partile sunt de acord irevocabil cu faptul ca instantele romanesti au competenta exclusiva de a solutiona orice litigiu ce se poate naste din sau in legatura cu aceste conditii de utilizare, si pentru aceasta sunt de acord in mod irevocabil cu competenta de judecata a instantelor romanesti.