Credit Scoring si credite Banca Transilvania

Cum va ajuta Credit Scoringul Efin.ro in cazul creditelor oferite de Banca Transilvania?

Scoringul este un instrument / algoritm / metoda prin care se determina capacitatea unei persoane de a plati la timp obligatiile financiare aferente creditelor. In cazul produselor oferite de Banca Transilvania, Credit Scoringul Efin.ro este un indicator care va arata care sunt sansele dumneavoastra de a lua un credit de la aceasta banca.

Scoringul Efin.ro este diferit si nu trebuie confundat cu cel utilizat de Banca Transilvania. De asemenea, scoringul Efin.ro nu este identic cu cel al vreunei institutii financiare. Cu toate acestea, el este similar si construit pe aceleasi baze teoretice cu cele utilizate de banci si institutiile financiare nebancare. Din aceste motive, cu cat punctajul obtinut la scoringul Efin.ro este mai mare, cu atat aveti sanse mai mari sa luati un credit oferit de Banca Transilvania.


Cum trebuie interpretat Scoringul Efin.ro ?

Scoringul Efin.ro nu va indica o anumita cifra, ci va incadreaza intr-o anumita categorie de valori cum sunt 0-50, 50-80 si 80-100 care va indica daca puteti sau nu sa accesati imprumuturi:
- intre 0 si 50 de puncte: nu puteti lua credit;
- intre 50 si 80 de puncte: puteti lua credit de la anumite institutii, iar de la altele nu (conform politicii de creditare a fiecarei institutii);
- peste 80 de puncte: puteti lua creditul dorit de la majoritatea bancilor si institutiilor.

Scoringul va indica daca puteti lua credit, dar suma imprumutului este data de valoarea veniturilor nete obtinute. Spre exemplu, o persoana cu un venit net de 1,500 ron va obtine un credit mult mai mic decat o persoana cu venituri nete de 4,000 ron chiar daca scoringurile obtinute sunt de aproximativ aceeasi valoare.


Produse de creditare Banca Transilvania

Credite Auto

      Credit FORMULA BT RON (autoturisme noi, dealeri autorizati, pana la 80000 RON)
      Credit FORMULA BT RON (autoturisme second-hand pana la 80000 RON)
      Credit FORMULA BT RON (peste 80000 RON)

Credite Nevoi Personale

      Practic BT cu dobanda fixa RON
      Practic BT cu dobanda variabila RON

Credite Imobiliare

      Creditul Imobiliar RON

Credite Nevoi Personale cu Ipoteca

      Credit Solutia in RON

Credite Ipotecare

      Credit Ipotecar RON

Credite Prima Casa

      Prima Casa RON

Credite Refinantare Consum

      Credit Solutia in Lei - refinantare