Credit Scoring si credite Raiffeisen Bank

Cum va ajuta Credit Scoringul Efin.ro in cazul creditelor oferite de Raiffeisen Bank?

Scoringul este un instrument / algoritm / metoda prin care se determina capacitatea unei persoane de a plati la timp obligatiile financiare aferente creditelor. In cazul produselor oferite de Raiffeisen Bank, Credit Scoringul Efin.ro este un indicator care va arata care sunt sansele dumneavoastra de a lua un credit de la aceasta banca.

Scoringul Efin.ro este diferit si nu trebuie confundat cu cel utilizat de Raiffeisen Bank. De asemenea, scoringul Efin.ro nu este identic cu cel al vreunei institutii financiare. Cu toate acestea, el este similar si construit pe aceleasi baze teoretice cu cele utilizate de banci si institutiile financiare nebancare. Din aceste motive, cu cat punctajul obtinut la scoringul Efin.ro este mai mare, cu atat aveti sanse mai mari sa luati un credit oferit de Raiffeisen Bank.


Cum trebuie interpretat Scoringul Efin.ro ?

Scoringul Efin.ro nu va indica o anumita cifra, ci va incadreaza intr-o anumita categorie de valori cum sunt 0-50, 50-80 si 80-100 care va indica daca puteti sau nu sa accesati imprumuturi:
- intre 0 si 50 de puncte: nu puteti lua credit;
- intre 50 si 80 de puncte: puteti lua credit de la anumite institutii, iar de la altele nu (conform politicii de creditare a fiecarei institutii);
- peste 80 de puncte: puteti lua creditul dorit de la majoritatea bancilor si institutiilor.

Scoringul va indica daca puteti lua credit, dar suma imprumutului este data de valoarea veniturilor nete obtinute. Spre exemplu, o persoana cu un venit net de 1,500 ron va obtine un credit mult mai mic decat o persoana cu venituri nete de 4,000 ron chiar daca scoringurile obtinute sunt de aproximativ aceeasi valoare.


Produse de creditare Raiffeisen Bank

Credite Nevoi Personale

      Flexicredit Dobanda Variabila
      Flexicredit Dobanda fixa

Credite Imobiliare

      Creditul "Casa Ta" RON

Credite Nevoi Personale cu Ipoteca

      Flexicredit Plus RON

Credite Ipotecare

      Creditul "Casa Ta" RON - ipotecar

Credite Prima Casa

      Creditul "Prima Ta Casa" RON

Credite Refinantare Consum

      Flexicredit Dobanda Variabila - refinantare
      Flexicredit Dobanda fixa - refinantare

Credite Refinantare Ipotecar

      Flexicredit Integral RON