Utilizatorii de social media arata interes, dar si confuzie in legatura cu platile mobile

Utilizatorii de social media arata interes, dar si confuzie in legatura cu platile mobile Data: 28 februarie 2013   Ora: 15:30

Utilizatorii de social media manifesta interes privind adoptarea platilor mobile, dar identifica si bariere precum securitatea, serviciile suport clienti insuficient dezvoltate si confuzia privind optiunile disponibile in prezent, arata studiul Mobile Payments Social Media, realizat de MasterCard si Prime Research.

Studiul a urmarit, timp de sase luni, 85.000 de comentarii de pe Twitter, Facebook, bloguri si forumuri pe tema platilor mobile, pentru a evalua disponibilitatea consumatorilor de a folosi aceste servicii.

Analiza, realizata pe 43 de piete, in 26 de limbi, arata urmatoarele:

- Pionierii („Early adopters”) au facut 58% comentarii pozitive / factuale, in timp ce in randul celor care nu folosesc inca aceasta tehnologie tonul pozitiv este mai pregnant (76% comentarii pozitive / factuale). Cele mai multe mentiuni au laudat aspecte cum ar fi inovatia, confortul si viteza.

- Pionierii si-au exprimat frustrarea in legatura cu locurile unde nu se accepta plati mobile si cu faptul ca nu primesc suficient sprijin, in calitate de clienti. Cei care nu au adoptat inca platile mobile mentioneaza drept posibile bariere impotriva utilizarii, securitatea si confuzia in legatura cu optiunile disponibile.

- Utilizatorii din Europa isi exprima cele mai multe opinii in legatura cu tehnologia de plati mobile, urmati indeaproape de regiunea Asia-Pacific si de Statele Unite. Per total, regiunile cu cele mai multe comentarii pozitive sunt Asia-Pacific (China si Australia) si Statele Unite, iar cele mai sceptice sunt Europa (Franta, Anglia) si Canada.

- Scepticismul este evident in Europa, unde consumatorii discuta despre securitatea platilor mobile, despre acceptare si isi exprima rezervele privind posibilitatea adoptarii acestora la nivel global.

- Utilizatorii din Anglia se arata incantati de confortul si inovatia aduse de platile mobile, dar mentioneaza si lipsa de consecventa in acceptare si incertitudinea privind momentul cand acest tip de plati va deveni disponibil pe scara larga.

- In regiunile America Latina si Caraibe, cei care nu au adoptat acest tip de plati isi exprima nevoia de a obtine lamuriri privind tehnologiile disponibile si de a intelege mai bine implicatiile costurilor pe care platile mobile s-ar putea sa le aiba asupra stilului lor de viata actual. Utilizatorii mentioneaza confortul drept beneficiu, dar isi exprima si ingrijorarile in legatura cu securitatea datelor legate de plata.

- In Asia, cele mai active tari din punct de vedere al discutiilor despre plati mobile sunt China, Thailanda, Australia, Japonia si Singapore. Utilizatorii discuta impresiile pe care le-au avut cand au utilizat produsul si pun intrebari sau impartasesc opinii despre stirile aparute in publicatii tiparite si la televizor.

- Discutiile din Orientul Mijlociu si Africa tind mai degraba sa povesteasca sau sa redistribuie stiri din mass media traditionale din Africa de Sud, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite si Nigeria, decat sa furnizeze comentarii originale.

- In SUA, utilizatorii se intereseaza de compatibilitatea platilor mobile cu alte sisteme de plata, in timpul tranzactionarii. Alte subiecte de discutie sunt legate de valoarea platilor, de beneficiile pe termen lung, precum si de securitate. Conversatiile care pornesc din Canada, desi sunt mai putine, denota aceleasi prioritati.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult