Profit in crestere pentru LeasePlan Corporation in 2012

Profit in crestere pentru LeasePlan Corporation in 2012 Data: 8 februarie 2013   Ora: 11:32

LeasePlan Corporation, una dintre cele mai importante companii de management de flote si autovehicule din lume, a raportat un profit net de 241,3 milioane euro la finalul anului trecut, mai mare cu 7,4% in comparatie cu 2011. Sumele obtinute prin comercializarea masinilor returnate de catre clienti la incetarea contractelor de leasing operational au contribuit la consolidarea rezultatelor pozitive.

Totusi, cele mai mari sume care au dus la profitul companiei au provenit din activitatile de baza: managementul flotelor, retentia clientilor pe segmentul riscul daunelor si serviciile de inchiriere a flotelor.

Numarul total de autovehicule in administrare a ramas constant, la 1,3 milioane de unitati.

La inceputul anului trecut, LeasePlan a accesat o linie de finantare importanta prin constituirea unui program institutional in SUA, iar, ca un indicator important al sigurantei si corectitudinii strategiei de finantare, compania a platit anticipat o mare parte a unor obligatiuni emise in temeiul unui plan de garantare a Guvernului Olandei. In plus, LeasePlan Bank a inregistrat la finalui anului 2012 o valoare totala a depozitelor de 4 miliarde euro, in crestere cu 1,2 miliarde euro fata de 2011.

Stategia de amortizare a lichiditatii a fost una sanatoasa, LeasePlan avand acces constant la o facilitate de credit prin 13 institutii financiare majore si la o linie de credit suplimentara prin Volkswagen. Aceste sume au completat balanta cash a companiei, de 1,8 miliarde euro.

Ratingurile pentru datoriile pe termen lung au fost mentinute aproximativ la nivelul celor din 2011: BBB+ (Standard&Poor’s), Baa2 (Moody’s), A- (Fitch).

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult