Platile NFC cu telefonul mobil- demonstratie in forta la Congresul Mondial al Comunicatiilor Mobile

Platile NFC cu telefonul mobil- demonstratie in forta la Congresul Mondial al Comunicatiilor Mobile Data: 18 februarie 2013   Ora: 14:32

Numarul tranzactiilor contactless in Europa a crescut de patru ori in 2012 si se va majora inca de patru ori anul acesta, iar in Marea Britanie au loc aproape patru milioane de tranzactii contactless in fiecare luna, a declarat Sandra Alzetta, Vicepresedinte Senior al Visa Europe, in perspectiva lansarii aplicatiei de plati contactless cu telefonul mobil pentru delegatii la Congresul Mondial al Comunicatiilor Mobile din Barcelona, desfasurat intre 25 – 28 februarie 2013.

Astfel, cu ocazia Congresului, Visa Europe, CaixaBank, Gemalto si Telefonica vor lansa o aplicatie de plati contactless cu telefonul mobil prin care cei 3.500 de delegati vor putea face plati mobile contactless cu ajutorul unui card prepaid special dezvoltat si dotat cu tehnologia de plati contactless de la Visa.

Aplicatia este dezvoltata de Telefonica Digital, iar cardul este emis de MoneyToPay, noua sucursala CaixaBank pentru segmentul de carduri prepaid. Delegatii vor putea beneficia de acest serviciu cu ajutorul unui smartphone Xperia oferit de Sony Mobile Communications si prevazut cu tehnologia dezvoltata de Telefonica, care permite utilizarea acestuia pe post de „portofel mobil”.

Aplicatia va fi preincarcata cu 15 euro, astfel incat delegatii sa poata face plati la terminalele de plata contactless din zona Fira Gran Via. In plus, aplicatia va permite efectuarea platilor la toate terminalele POS „contactless” instalate de CaixaBank in Barcelona, adica la cele peste 16.000 de POS-uri din magazine, centre comerciale si piete din oras, precum si in 1.000 de taxiuri.

Participantii la Congresul Mondial al Comunicatiilor Mobile, care detin dispozitive cu functionalitatea NFC (Near Field Communication), vor putea beneficia de aceasta tehnologie in locatiile aflate in zona Fira Gran Via si in oras. In complexul dedicat congresului vor exista numeroase puncte digitale NFC care vor oferi acces instantaneu la informatii, cum ar fi posibilitatea de a descarca sesiunile si prezentarile din cadrul conferintei, dar si informatii despre restaurante si obiective turistice din jurul Barcelonei.

Potrivit companiilor de cercetare in domeniul tehnologiei si telecomunicatiilor, piata prezinta un potential considerabil pentru tehnologia NFC – aproape 1,5 miliarde de telefoane mobile pe baza de cartela SIM vor fi vandute in intreaga lume in perioada 2010 - 2016, prin intermediul carora se vor realiza tranzactii de peste 50 miliarde USD la nivel global in aceeasi perioada.

Reteaua de terminale POS care accepta tehnologia NFC urmeaza sa se extinda semnificativ, de la 3,9 milioane in 2011 la 43,4 milioane in 2017, cand 53% dintre toate terminalele POS la nivel mondial vor fi pregatite sa accepte NFC.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult