PIB-ul din Emiratele Unite s-ar putea contracta in 2010

PIB-ul din Emiratele Unite s-ar putea contracta in 2010 Data: 3 decembrie 2009   Ora: 17:02

Oficialii Fondului Monetar International (FMI) au anuntat ca vor revizui in scadere evolutia produsului intern brut pentru 2010 in Emiratele Arabe Unite, ca urmare a crizei datoriilor din emiratul Dubai, transmite Financial Times.

Astfel, economia din Dubai, pentru care se estima o revenire pe crestere in 2010, s-ar putea contracta pentru al doilea an consecutiv, considera directorul FMI pentru Orientul Mijlociu si Asia Centrala, Masood Ahmed.

Anuntul de saptamana trecuta conform caruia emiratul Dubai poate intra in incapacitate de plata a contribuit la cresterea temerilor privind situatia financiara a unor state, cu precadere in Europa Centrala si de Est, inglodate in datorii ca urmare a recesiunii globale.

Criza din aceasta regiune a contribuit la cresterea nevoii de transparenta a institutiilor ce vor primi sprijin financiar.

Masood a eliminat incertitudinile cu privire la extinderea acestei probleme in Orientul Mijlociu, notand faptul ca bancile regionale cu expunere in Dubai pot conta pe sprijinul guvernului. Banca Centrala din Emiratele Arabe Unite (UEA) acorda lichiditati suplimentare creditorilor si si-a afirmat sprijinul pentru sustinerea bancilor locale si straine in conditiile in care acestea se confrunta cu perspectiva unor pierderi in crestere dat fiind actualul context economic.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult