Liderii UE nu reusesc sa ajunga la un acord privind bugetul multianual

Liderii UE nu reusesc sa ajunga la un acord privind bugetul multianual Data: 24 septembrie 2012   Ora: 09:07

Oficialii Uniunii Europene avertizeaza ca este mai dificil ca oricand sa ajunga la un acord cu privire la urmatorul buget multianual al UE, relateaza BBC News.

Ministrii se intalnesc luni pentru a discuta acest subiect, iar in luna noiembrie va avea loc un summit special al liderilor europeni, in cadrul caruia vor incerca sa incheie un acord pentru buget.

Comisia Europeana a propus, pentru perioada 2014-2020, un buget de 1.033 miliarde de euro, insa Marea Britanie si alte state sustin ca ar acesta ar trebui redus cu cel putin 100 de miliarde de euro.

O data la 6 ani, in Uniunea Europeana au loc dispute politice cu privire la dimensiunea si structura urmatorului buget multianual. Comisia subliniaza ca bugetul propus reprezinta aproximativ 1% din venitul Europei si ca multe state mebre sunt de acord cu aceasta propunere. Acestea doresc sa protejeze unele programe de finantare de care beneficiaza, precum Politica Agricola Comuna sau fondurile pentru Dezvoltare Regionala, dedicate zonelor sarace ale UE.

Pe de alta parte, liderii unor state influente din cadrul Uniunii sustin ca nu exista argumente pentru o majorare a cheltuielilor si cer o inghetare reala a bugetului.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult