Grecia si-a ascuns datoriile. Dovezile ar inflama pietele

Grecia si-a ascuns datoriile. Dovezile ar inflama pietele Data: 15 iunie 2012   Ora: 11:01

Banca Centrala Europeana are dovezi clare referitoare la faptul ca Grecia s-a folosit de instrumente derivate pentru ascunderea imprumuturilor.

In 2010, Bloomberg a cerut BCE publicarea documentelor, in conformitate cu reglementarile Uniunii Europene referitoare la libertatea informatiilor. Refuzul Bancii a dus ca in 2010 sa ii fie intentat un proces.

Documentele ar putea arata felul in care Grecia a mascat deficitul bugetar aproape 10 ani si faptul ca autoritatile europene au permis acest lucru.

"Publicarea documentelor in 2010 ar fi dus la alimentarea perceptiei negative asupra capacitatii de plata a Greciei. Pietele reactioneaza extrem de volatil. Afecteaza economia euro", a spus avocatul Bancii Centrale Europene, Marta Lopez Torres.

In replica, avocatul Bloomberg sustine ca "pietele vor performa mai bine atunci cand vor avea parte de transparenta".

Prin procesul intentat in 2010 Bloomberg cere accesul la doua documente interne ale BCE care arata cum s-au folosit operatiuni de swap pentru a se ascunde imprumuturile Greciei.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult