Germania pusa sub perspectiva negativa

Germania pusa sub perspectiva negativa Data: 24 iulie 2012   Ora: 07:39

Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat de la stabil la negativ perspectiva ratingului pentru datoria publica a Germaniei, Olandei si Luxemburgului.

Decizia a fost luata din cauza "incertitudinii in crestere" asupra finalizarii crizei datoriilor din zona euro.

Agentia este din ce in ce mai convinsa asupra "probabilitatii tot mai mare ca Grecia sa iasa din zona euro" dar si asupra impactului pe care un asemenea eveniment l-ar avea asupra statelor membre ale zonei euro.

Moody's mai precizeaza ca, desi ar putea fi evitata iesirea Greciei, "este tot mai probabil sa fie nevoie de un ajutor pentru alte state din zona euro, in special Spania si Italia".

Mentionam ca datoriile Germaniei, Olandei si Luxemburgului sunt evaluate de Moody's cu AAA, cea mai buna nota in privinta increderii investitorilor in solvabilitatea acestor state.

Moody's a retrogradat de la A3 la Baa2 solvabilitatea Italiei si a avertizat asupra riscului unei "contagiuni" a crizei din zona euro.

In privinta Germaniei, dupa publicarea acestor date ministerul german de Finante a emis un comunicat in care afirma ca "Germania va continua sa-si exercite rolul de ancora de stabilitate in zona euro".

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult