Economia Rusiei, comprimare cu 8,5% in 2009

Economia Rusiei, comprimare cu 8,5% in 2009 Data: 23 noiembrie 2009   Ora: 17:18

Rusia va inregistra in anul in curs o comprimare a produsului intern brut de 8%-8,5%, a precizat primul ministru Rus, Vladimir Putin, citat de presa internationala.

“La sfarsitul acestui an, declinul PIB-ul nu va fi atat de semnificativ precum am crezut. Am considerat ca acesta va fi de 10%, insa va fi mai scazut – in jur de 8-8,5%”, a precizat Putin.
Rata inflatiei va fi de 9,6% in 2009, in scadere comparativ cu anul precedent, cand acesta a fost de 13%.

Totodata, statul rus va oferi companiilor garantii pentru imprumuturi in valoare de 17 miliarde dolari in 2010, garantiile acordate pana in prezent dovedindu-se insuficiente pentru a ajuta firmele sa obtina credite in perioada de criza.

In ceea ce priveste industria auto, aceasta ar putea beneficia de trei tipuri de sprijin si anume subventii, comenzi de la stat, precum si acordarea sumei de 2.000 dolari pentru programul Rabla.

“Orice cetatean rus, care utilizeaza o masina mai veche de 10 ani, va primi un cec de 50.000 ruble pentru a putea achizitiona o masina noua. Nu conteaza ce masina va cumpara, rusa sau straina, atat timp cat este asamblata in Rusia”, a adaugat Putin.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult