Cheltuieli record cu cardurile de debit Visa in Europa

Cheltuieli record cu cardurile de debit Visa in Europa Data: 22 ianuarie 2013   Ora: 14:05

Cheltuielile efectuate pe carduri de debit Visa in Europa au depasit anul trecut 1.000 miliarde euro (1.020 miliarde euro), in crestere cu 8,8% fata de anul precedent. In pofida contextului economic dificil, cheltuielile totale efectuate cu carduri Visa au crescut cu 8% in 2012, la 1.300 miliarde euro, pe fondul unui avans de 16% al comertului electronic – segmentul cu cea mai rapida dezvoltare pentru companie.

Cheltuielile online efectuate in Europa au depasit 200 miliarde euro (202 miliarde euro) si reprezinta peste 20% din valoarea tranzactiilor procesate de Visa Europe. Un euro din fiecare 6,75 euro cheltuiti in Europa este pe un card Visa.

Cheltuielile s-au majorat cu 17,6% pe cardurile de business si cu 18,3% pe cardurile prepaid.

Prioritati in 2013

Visa Europe va extinde in acest an V.me by Visa, primul portofel electronic integrat, pe pietele din Marea Britanie, Franta si Spania. Potrivit estimarilor companiei, portofelul va fi utilizat de o treime dintre consumatorii europeni pana in anul 2020.

Portofelul electronic integrat permite detinatorilor de carduri sa realizeze tranzactii online cu mai multe carduri diferite printr-un simplu click, dupa ce s-au logat folosind browser-ul de internet de pe smartphone, tableta, desktop sau laptop. V.me ofera un grad de securitate sporit, datorita faptului ca nu mai este necesara completarea detaliilor cardului de fiecare data pe site-urile comerciantilor, precum si datorita protectiei oferite de multiplele niveluri de securitate ale tehnologiei Visa. Serviciile V.me vor continua sa fie extinse pentru a include si alte tehnologii de plata Visa, inclusiv plati contactless la POS si plati mobile de la persoana la persoana (P2P).

De asemenea, in 2013 va continua dezvoltarea platilor contacless cu carduri si dispozitive mobile. Numarul tranzactiilor contactless in Europa s-a majorat de patru ori in 2012 fata de anul precedent si se asteapta ca aceasta crestere sa se mentina si in acest an. Numarul furnizorilor de servicii de plata mobile contactless din Europa va ajunge la 40 de emitenti in 2013. In plus, aproximativ 80 de tipuri de telefoane inteligente vor fi certificate de Visa pentru realizarea de plati contactless pana la sfarsitul acestui an.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult