Cel mai mare creditor al lumii se mentine si in 2011. Afla cine este

Cel mai mare creditor al lumii se mentine si in 2011. Afla cine este Data: 22 mai 2012   Ora: 12:55

Japonia este cel mai mare creditor din lume in 2011, pozitie pe care o are de 21 de ani. Care este secretul? Strategii eficiente de achizitii externe si interventie agresiva pe piata valutara.

Activele straine au crescut cu 0,6% in 2011, ajungand la 3.200 miliarde de dolari. Cea mai mare expunere pe pietele straine a fost inregistrata in 2009, cand valoarea a fost de 3.700 miliarde de dolari.

Ministrul de Finante al Japoniei a anuntat ca pozitia externa a tarii lui este cea mai mare. Mai multe tari importante, printre care si SUA, nu si-au raportat inca toate datele.

Rezervele valutare ale Japoniei erau, in 2011, 1.260 miliarde de dolari iar datoria externa bruta a urcat la 4.200 de miliarde dolari in 2011.

Datorita majorari creditarii intrenationale si a extinderii rezervelor de valuta, Japonia a inregistrat o crestere cu 3,3% a activelor externe brute, valoarea lor fiind de 7.300 miliarde dolari.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult