Bruxelles-ul inca mai are carti de jucat la Bucuresti. Afla ce inseamna asta

Bruxelles-ul inca mai are carti de jucat la Bucuresti. Afla ce inseamna asta Data: 10 august 2012   Ora: 18:21

In editia online a Wall Street Journal se scrie ca Bruxelles-ul are un cuvant de spus in privinta sprijinului economic pe care il ofera Romaniei. Daca Uniunea Europeana nu este pregatita sa isi impuna regulile, deriva Romaniei poate fi ireversibila, mai scrie WSJ.

"Romania a facut obiectul unui interes tot mai mare in ultimii ani, in contextul in care Bucurestiul a actionat pentru a reduce sectorul de stat supradimensionat si pentru a ameliora competitivitatea, insa coruptia din prezent si aparitia unei crize politice "incalcite" ameninta sa arunce tara inapoi intr-o zona economica periculoasa", scrie Tom Gallagher intr-un comentariu intitulat "UE nu isi poate ignora problema din Romania, in care subliniaza ca Bruxelles-ul inca mai are "carti de jucat impotriva coruptiei si nepotismului de la Bucuresti".

Analistul scrie ca mass-media din Romania, "care a fost o vreme una dintre cele mai independente prese din fostul spatiu sovietic, a ajuns din nou in ghearele vechii garzi, a carei reputatie este ca da afara in masa jurnalisti atunci cand scriu ceva neplacut".

De asemenea, posturile de televiziune "atrag privitori la tiradele lor nocturne impotriva politicienilor reformisti sau independenti, imbracand continuturi politice in trivial si sordid", apreciaza el.

In opinia lui Gallagher, sistemul justitiei a ramas pana in aceasta vara in afara acestui "nou establishment sinistru", in parte datorita presiunilor UE.

"La fel de cruciala a fost decizia presedintelui Basescu de a promova independenta justitiei, in 2005, chiar daca au existat proceduri penale impotriva aliatilor sai", subliniaza analistul pentru WSJ.

"Acest lucru se poate schimba daca Basescu este inlaturat", conchide el, apreciind ca "tabara Ponta spera ca Bruxelles-ul este prea preocupat cu alte rele europene pentru ca sa isi mai faca griji si fata de problema romaneasca", iar acest lucru arata altfel in contextul in care sistemul judiciar se confrunta cu aceeasi soarta ca Parlamentul si mass-media.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult