BCE si FMI negociaza un ajutor financiar pentru Spania

BCE si FMI negociaza un ajutor financiar pentru Spania Data: 14 septembrie 2012   Ora: 11:40

Banca Centrala Europeana negociaza cu Fondul Monetar International acordarea unui pachet de asistenta financiara Spaniei.

Acesta va fi in valoare de aproximativ 300 miliarde de euro.

Anuntul a fost facut de publicatia financiara olandeza "Het Financieele Dagblad".

Pachetul de asistenta financiara va pregati decizia BCE de a achizitiona obligatiuni guvernamentale spaniole, pentru a reduce costurile de finantare ale Madridului.

Ziarul olandez sustine ca BCE vrea sa se asigure de participarea FMI la ajutorul financiar, pentru a se asigura ca Spaniei i se vor impune conditii stricte privind reducerea cheltuielilor si reformarea economiei.

FMI va stabili conditiile acordarii pachetului de asistenta financiara iar programul va fi similar celor desfasurate de FMI, avand o durata de trei ani iar suma maxima acordata este de 300 miliarde de euro.

Saptamana trecuta, randamentele pentru obligatiunile guvernamentale spaniole au continuat sa scada, dupa ce BCE a adoptat programul nelimitat de achizitionare a bondurilor, pentru a atenua presiunile asupra statelor din zona euro care se confrunta cu probleme financiare.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult