ArcelorMittal: profit de 903 mil dolari in T3 din 2009

ArcelorMittal: profit de 903 mil dolari in T3 din 2009 Data: 28 octombrie 2009   Ora: 17:49

ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a raportat pentru al treilea trimestru din anul in curs, un profit net de 903 milioane dolari, in scadere cu 76% fata de intervalul iulie-septembrie 2008, relateaza The New York Times.

“Am vazut primele semne de redresare in trimestru al treilea. Ar trebui sa observam o ameliorare progresiva a situatiei pietelor de profil pana in 2010, cu toate ca mediul de operare ramane unul provocator”, a precizat directorul executiv al ArcelorMittal, Lakshmi N. Mittal.

Au fost vandute aproximativ 18,2 milioane tone de otel, in crestere cu 7% fata de trimestrul precedent dar in scadere cu 29% comparativ cu perioada similara din 2008.
Veniturile companiei au insumat 16,2 miliarde dolari in intervalul analizat.

Pentru ultimele trei luni din 2009, oficialii producatorului de otel preconizeaza un profit EBITDA de aproximativ 2,4 miliarde dolari.

Cererea de otel depinde, in principal, de situatia industriei de constructii la nivel mondial, cea mai mare consumatoare de otel, precum si de sectoarele auto si de utilaje, asupra carora criza economica si-a pus cel mai pregnant amprenta.

Oficialii Asociatiei Mondiale de Otel au afirmat ca productia de otel brut in cele 66 de state membre s-a redus cu 0,6% in septembrie 2009, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri International


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult