Sunt somer in Romania si doresc sa stiu daca pot solicita exportul ajutorului de somaj in alt stat membru UE?

Daca sunteti somer in Romania, aveti dreptul de a beneficia de exportul ajutorului de somaj in alta tara membra a Uniunii Europene.

Cu toate acestea, agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca din Romania autorizeaza exportul ajutorului de somaj in alt stat membru pentru o perioada initiala de maximum 3 luni.

Extinderea perioadei de la 3 la maximum 6 luni se va face la cererea dvs, transmisa agentiei teritoriale la coordonatele indicate de aceasta (posta, fax sau e-mail) inainte de expirarea celor 3 luni.

Nu uitati insa ca durata perioadei de export extinse este conditionata de durata perioadei in care mai aveti dreptul sa beneficiati de ajutor de somaj. De exemplu, daca dupa epuizarea primelor 3 luni de export nu mai aveti dreptul sa primiti ajutor de somaj decat pe o perioada de, sa presupunem, 1 luna, extinderea se va face pentru maximum 1 luna.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Diverse

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


6 comentarii


Lucia , acum over 10 years
  (332)   (322)

se depun in PaiPal o suma in dolari care vor fi transferati la o banca din Romania; pentru retragere imi trebuie obligatoriu card in dolari sau pot si cu card in Roni, fiind transformati de Banca ?
 
ionut , acum over 10 years
  (331)   (338)

am o masina inmatriculata in spania. cum pot sa ii fac o alta asigurareca asata a nu mai este valabila?
 
man , acum over 10 years
  (398)   (405)

Buna ziua,vreau sa mi vand bijuteriile din aur si nu stiu la ce banca ma pot adresa in Bucuresti.
 
raluca , acum over 10 years
  (367)   (327)

buna ziua.vreau sa imi fac un credit la banca si mi sa dat o adeverinta care trebuie completata de catre angajator, dar acesta refuza.Este legal ceea ce face?Daca puteti sa imi precizati si articolul din Codul Muncii va rog.O zi buna
 
adian , acum over 11 years
 
  (423)   (395)

mie mi se refuza dreptul de a imi elibera fisa fiscala..acest lucru nu este legal deci in consecinta eu lucrez la o firma care nu respecta normele protectiei muncii,nu am stiut si am lucrat astfel un an de zile ,afland abia dupa ce am depus pentru un credid bancar...ce pot face ? vreau despagubiri pentru anul lucrat in zadar fara nici un drept!!!
 
alexandra , acum over 11 years
  (393)   (378)

la ce firma ai lucrat?la firma saisonarbeitskraefte deutschland?
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »