Ce este fisa fiscala si de unde se obtine?

Fisa fiscala (formularul 210) este un formular tipizat ce cuprinde sumele (exprimate in lei) inscrise in statele de salarii sau de plata aferente perioadei de raportare si platite salariatilor, angajatilor sau persoanelor beneficiare de venituri asimilate salariilor.

Formularul 210 este folosit pentru a reflecta:

-  veniturile din salarii lunare nete, care reprezinta baza de calcul a impozitului pe salarii atat la locul unde se afla functia de baza, cat si in afara functiei de baza, potrivit metodologiei proprii fiecarei situatii;

-  impozitul lunar pe veniturile din salarii;

-  deducerile personale lunare si celelalte deduceri de care beneficiaza salariatii la locul unde au functia de baza.

Fisele fiscale se depun de catre angajatori la unitatea fiscala in a carei raza teritoriala acestia isi au domiciliul fiscal sau sunt luati in evidenta fiscala, dupa caz.

Angajatorii editeaza fisa fiscala in format hartie, in doua exemplare:

-  un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se pastreaza de catre angajator;

-  un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se inmaneaza angajatului.

In situatia in care un angajat a lucrat in cursul anului fiscal la mai multe sedii secundare ale aceluiasi angajator-persoana juridica, se va intocmi o singura fisa fiscala care va fi depusa de sediul secundar in evidentele caruia figureaza respectivul angajat la data de 31 decembrie a anului de raportare.

Fisa fiscala poate fi corectata de catre angajator, din proprie initiativa, prin depunere unei fise fiscale rectificative.

Fisa fiscala (OMEF 2293/2007) privind impozitul pe veniturile din salarii se completeaza de catre angajatori pentru fiecare persoana fizica care realizeaza venituri din salarii sau asimilate acestora. Fisele fiscale se depun in format electronic, insotite de un borderou privind continutul acestora, semnat si stampilat. Se foloseste programul de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice.

Atentie: conform OPANAF 232/2011, art. 1, alin. (1) "pentru administrarea de catre organele fiscale din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a obligatiilor fiscale datorate de contribuabilii care au infiintate sedii secundare inregistrate fiscal ca platitoare de salarii si venituri asimilate salariilor, competenta revine, incepand cu data de 1 februarie 2011, organului fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat contribuabilul care a infiintat respectivele sedii secundare, inclusiv pentru impozitul pe venitul din salarii datorat de salariatii care isi desfasoara activitatea la aceste sedii."

Descarca Fisa fiscala.pdfUrmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Diverse

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


6 comentarii


Lucia , acum over 10 years
  (346)   (340)

se depun in PaiPal o suma in dolari care vor fi transferati la o banca din Romania; pentru retragere imi trebuie obligatoriu card in dolari sau pot si cu card in Roni, fiind transformati de Banca ?
 
ionut , acum over 10 years
  (347)   (354)

am o masina inmatriculata in spania. cum pot sa ii fac o alta asigurareca asata a nu mai este valabila?
 
man , acum over 10 years
  (413)   (422)

Buna ziua,vreau sa mi vand bijuteriile din aur si nu stiu la ce banca ma pot adresa in Bucuresti.
 
raluca , acum over 10 years
  (379)   (345)

buna ziua.vreau sa imi fac un credit la banca si mi sa dat o adeverinta care trebuie completata de catre angajator, dar acesta refuza.Este legal ceea ce face?Daca puteti sa imi precizati si articolul din Codul Muncii va rog.O zi buna
 
adian , acum over 12 years
 
  (437)   (411)

mie mi se refuza dreptul de a imi elibera fisa fiscala..acest lucru nu este legal deci in consecinta eu lucrez la o firma care nu respecta normele protectiei muncii,nu am stiut si am lucrat astfel un an de zile ,afland abia dupa ce am depus pentru un credid bancar...ce pot face ? vreau despagubiri pentru anul lucrat in zadar fara nici un drept!!!
 
alexandra , acum over 11 years
  (408)   (396)

la ce firma ai lucrat?la firma saisonarbeitskraefte deutschland?
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »