In cazul unui depozit la termen, la scadenta banca percepe comision sau la capitalizare?

Depozitele la termen sunt cele mai cunoscute si utilizate produse de economisire, care permit persoanelor fizice sa obtina dobanzi atractive pentru sumele investite. Majoritatea bancilor comerciale ofera depozite atat la lei, cat si la euro si alte valute, pentru maturitati de la o luna pana la un an si chiar peste.

De obicei, se pot constitui depozite la termen pe 1 luna, 3 luni, 6 luni si 12 luni.

Atat dobanda depozitului in lei, cat si dobanda depozitului in euro pot fi fixe, stabilite la momentul deschiderii contului de depozit, sau variabile, modificate de catre banca in functie de evolutia pietei.

Dobanda depozitului se calculeaza zilnic, dar se plateste anticipat, lunar, trimestrial, anual sau la expirarea termenului de depozitare. Astfel, de regula, in cazul depozitelor constituite pe 3 luni plata dobanzii se face la scadenta. La depozitele cu capitalizare, rata dobanzii se calculeaza in fiecare luna nu doar la suma depozitata, ci si la dobanda acumulata deja.

In cazul in care clientul isi retrage banii inainte de termenul pentru care a constituit depozitul in cont, dobanda se calculeaza aplicandu-se rata dobanzii pentru conturile curente (pentru toata perioada pana in momentul retragerii).

In functie de institutie, daca banii sunt retrasi dintr-un depozit la termen inainte de scadenta clientului i se vor aplica penalitati.

Pentru mai multe detalii, consultati produsele din categoria Depozite La Termen. Puteti, de asemenea, vizualiza urmatorul ghid video:

Ghid Video

 

 

 

 

 

 

Pentru a contracta orice produs, dati click pe butonul "Aplica" si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.



Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Depozite

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga



Comentarii


1 comentariu


Anonim , acum over 12 years
  (490)   (495)

Cred ca s-a strecurat o eroare in articolul dumneavoastra: 7,1 % din 10000 reprezinta 710, nu 170 cum este precizat in articol.
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »