Doresc sa depun suma de 15000 lei. Ce imi recomandati: un depozit la termen sau un cont de economii? Ce produs de economisire ofera dobanzi mai mari?

In general, dobanzile pentru depozitele la termen sunt mai ridicate decat dobanzile pentru conturile de acumulare. Pe de alta parte, daca retrageti banii dintr-un depozit la termen inainte de scadenta, vi se vor aplica penalitati si veti pierde dobanda acumulata, asa cum este ea stipulata in contract. In cazul contului de economii  beneficiati lunar de dobanda depozitului dumneavoastra, fara sa va afecteze suma depusa si fara sa platiti comision de retragere.

Prin urmare, daca doriti sa retrageti sau sa depuneti  bani oricand, fara a plati penalizari, este indicat sa alegeti un cont de acumulare. Daca doriti, in schimb, sa depuneti banii pentru o perioada determinata, la sfarsitul careia sa obtineti cele mai mari castiguri, va recomandam un depozit la termen.  

Este bine de stiut si faptul ca, in ultima perioada, bancile au inceput sa ofere dobanzi din ce in ce mai ridicate pentru conturile de economii.

Pentru mai multe informatii, accesati depozitele la termen si conturile de acumulare afisate pe wwww.efin.ro. Puteti, de asemenea, vizualiza urmatorul ghid video:

Ghid VideoUrmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Depozite

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


Anonim , acum over 12 years
  (445)   (453)

Cred ca s-a strecurat o eroare in articolul dumneavoastra: 7,1 % din 10000 reprezinta 710, nu 170 cum este precizat in articol.
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »