Daca obtin ajutorul de somaj in Romania ca urmare a totalizarii perioadelor de asigurare, cum se stabileste durata perioadei de indemnizare pentru somaj si suma pe care o primesc ca ajutor de somaj?

In acest caz, dreptul la ajutor de somaj se va stabili in conformitate cu legislatia romana. Perioada de indemnizare se stabileste in raport cu stagiul de cotizare constituit prin totalizarea perioadelor de asigurare realizate in Romania si in alt stat membru. In schimb, la stabilirea cuantumului ajutorului de somaj nu se va lua in considerare salariul sau venitul pe care l-ati obtinut in celalalt stat membru, calculul se va face pe baza salariului/venitului pe care l-ati primit/realizat pentru ultima activitate din Romania. In mod similar, daca solicitati acordarea ajutorului de somaj in statul membru in care v-ati desfasurat ultima activitate, durata perioadei de indemnizare si cuantumul ajutorului de somaj se vor stabili potrivit legislatiei statului membru respectiv.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Diverse

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


6 comentarii


Lucia , acum over 10 years
  (350)   (344)

se depun in PaiPal o suma in dolari care vor fi transferati la o banca din Romania; pentru retragere imi trebuie obligatoriu card in dolari sau pot si cu card in Roni, fiind transformati de Banca ?
 
ionut , acum over 10 years
  (351)   (356)

am o masina inmatriculata in spania. cum pot sa ii fac o alta asigurareca asata a nu mai este valabila?
 
man , acum over 10 years
  (417)   (424)

Buna ziua,vreau sa mi vand bijuteriile din aur si nu stiu la ce banca ma pot adresa in Bucuresti.
 
raluca , acum over 11 years
  (383)   (348)

buna ziua.vreau sa imi fac un credit la banca si mi sa dat o adeverinta care trebuie completata de catre angajator, dar acesta refuza.Este legal ceea ce face?Daca puteti sa imi precizati si articolul din Codul Muncii va rog.O zi buna
 
adian , acum over 12 years
 
  (441)   (417)

mie mi se refuza dreptul de a imi elibera fisa fiscala..acest lucru nu este legal deci in consecinta eu lucrez la o firma care nu respecta normele protectiei muncii,nu am stiut si am lucrat astfel un an de zile ,afland abia dupa ce am depus pentru un credid bancar...ce pot face ? vreau despagubiri pentru anul lucrat in zadar fara nici un drept!!!
 
alexandra , acum over 11 years
  (412)   (401)

la ce firma ai lucrat?la firma saisonarbeitskraefte deutschland?
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »