Cum imi recomandati sa fac un depozit, in lei sau valuta?

Alegerea intre un depozit in lei si unul in valuta poate fi influentata si de moneda in care detineti suma de bani pe care doriti sa o depuneti, deoarece exista posibilitatea unei pierderi din diferentele de curs valutar.

Atat dobanda depozitului in lei, cat si dobanda depozitului in valuta pot fi fixe, stabilite la momentul deschiderii contului de depozit, sau variabile, modificate de catre banca in functie de evolutia pietei.

Dobanda depozitului se calculeaza zilnic, dar se plateste anticipat, lunar, trimestrial, anual sau la expirarea termenului de depozitare. Astfel, de regula, in cazul depozitelor constituite pe 3 luni plata dobanzii se face la scadenta. La depozitele cu capitalizare, rata dobanzii se calculeaza in fiecare luna nu doar la suma depozitata, ci si la dobanda acumulata deja.

Pentru a vizualiza ofertele de economisire ale institutiilor, consultati categoriile Depozite la Termen RON, Depozite la Termen EUR si Depozite la Termen USD. Puteti, de asemenea, vizualiza urmatorul ghid video:

Ghid Video

Pentru a contracta orice produs, dati click pe butonul "Aplica" si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Depozite

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


Anonim , acum over 11 years
  (428)   (431)

Cred ca s-a strecurat o eroare in articolul dumneavoastra: 7,1 % din 10000 reprezinta 710, nu 170 cum este precizat in articol.
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »