Buna ziua. M-ar interesa sa stiu ce dobanda am daca fac un depozit de 4 miliarde si daca se poate folosi dobanda in fiecare luna.

www.efin.ro este un portal de servicii financiare care va ofera posibilitatea de a aplica online pentru produsele promovate de institutiile financiare din Romania.

Dobanda unui depozit la termen este venitul obtinut in schimbul utilizarii de catre banca a mijloacelor banesti ale deponentului.

Rata dobanzii depozitului poate fi fixa (se stabileste la momentul deschiderii contului de depozit si ramane aceeasi pe durata intregii perioade de constituire a depozitului) sau variabila (se poate modifica de catre banca in functie de situatia de pe piata).

Dobanda depozitului se calculeaza zilnic, dar se plateste anticipat, lunar, trimestrial, anual sau la expirarea termenului de depozitare. La depozitele cu capitalizare, rata dobanzii se calculeaza in fiecare luna nu doar la suma depozitata, ci si la dobanda acumulata deja.

Ratele dobanzii pentru depozitele la termen depind de perioada pentru care s-a facut depozitul si difera de la banca la banca.

Spre exemplu, pentru Depozitul cu plata dobanzii la scadenta Standard de la BRD, daca veti constitui un depozit de 400000 RON pe o perioada de 2 ani la o dobanda de 4.65%, valoarea la maturitate va fi de 438905.81 RON, dintre care dobanda incasata va fi de 38905.81 RON. In cazul acestui produs, insa, plata dobanzii se face la scadenta.

Pentru mai multe detalii, consultati produsele din categoriile Depozite la Termen si Cont de Acumulare. Puteti, de asemenea, vizualiza urmatorul ghid video:

Ghid Video

 

 

 

 

 

Pentru a contracta orice produs, dati click pe butonul "Aplica" si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Depozite

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


Anonim , acum over 12 years
  (450)   (459)

Cred ca s-a strecurat o eroare in articolul dumneavoastra: 7,1 % din 10000 reprezinta 710, nu 170 cum este precizat in articol.
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »