As vrea sa deschid un cont in care sa se poata face depuneri in mai multe valute, din care sa pot retrage lei si la care sa aiba acces doua persoane. Cum procedez?

In situatia in care doriti sa depuneti o anumita suma de bani, aveti posibilitatea de a apela la un cont curent, un depozit la termen sau un cont de economii.

Contul curent, numit si depozit la vedere, este unul din cele mai utilizate conturi de disponibilitati. Ratele dobanzii la conturile curente sunt mici, de obicei zero.

Depozitul la termen este un produs de economisire care va ofera posibilitatea de a plasa banii pe perioade prestabilite, cel mai frecvent de 1, 3, 6 si 12 luni. Cu cat perioada este mai extinsa, cu atat rata dobanzii este mai mare.

Contul de acumulare (sau de economii) este un depozit care ofera acces permanent la banii din cont, depuneri repetate si retrageri frecvente, fara sa fie afectata dobanda.

Aceste conturi pot fi deschise intr-o singura moneda. In situatia in care doriti sa depuneti sume de bani in mai multe monede, este necesar sa deschideti mai multe conturi/depozite.

In situatia in care deschideti un cont bancar, aveti posibilitatea de a numi un imputernicit (dvs. sunteti titular). Imputernicitul pe cont este autorizat sa reprezinte titularul contului in relatiile cu banca si sa realizeze operatiuni.

Portalul financiar eFin.ro afiseaza institutiile financiare din Romania si produsele acestora si va ofera posibilitatea de a aplica pentru acestea.

Pentru mai multe informatii, va recomandam sa consultati categoriile Depozite la Termen si Conturi de Economii. Puteti, de asemenea, vizualiza urmatorul ghid video:

Ghid Video

Pentru a contracta orice produs, dati click pe butonul "Aplica" si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.



Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Depozite

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga



Comentarii


1 comentariu


Anonim , acum over 12 years
  (436)   (444)

Cred ca s-a strecurat o eroare in articolul dumneavoastra: 7,1 % din 10000 reprezinta 710, nu 170 cum este precizat in articol.
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »