Am lucrat timp de 6 luni in Irlanda. Am solicitat ajutor de somaj, dar institutia irlandeza mi-a respins cererea pe motiv ca perioada de asigurare realizata in Irlanda nu este suficienta pentru a primi ajutorul de somaj. Cum trebuie sa procedez in acest caz, ma pot intoarce si pot beneficia de ajutor de somaj in Romania? Mentionez ca inainte de plecarea in Irlanda, am lucrat timp de 7 ani in Romania.

Nu puteti beneficia de ajutor de somaj in Romania. In schimb, puteti beneficia de prevederea europeana referitoare la totalizarea perioadelor de asigurare. In acest scop, veti contacta agentia teritoriala pentru ocuparea fortei de munca (dupa caz, agentiile judetene sau agentia Municipiului Bucuresti) de care apartineti cu domiciliul sau resedinta si veti solicita formularul U1 sau E 301 pe baza caruia agentia teritoriala va certifica ca ati realizat o perioada de activitate si de asigurare pentru somaj de 7 ani in Romania. Pe baza acestui formular, perioada de asigurare din Romania se va cumula cu perioada de asigurare din Irlanda si astfel poate fi indeplinita conditia stagiului minim de cotizare pe care trebuie sa-l realizati potrivit legislatiei irlandeze.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Diverse

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


6 comentarii


Lucia , acum over 10 years
  (336)   (328)

se depun in PaiPal o suma in dolari care vor fi transferati la o banca din Romania; pentru retragere imi trebuie obligatoriu card in dolari sau pot si cu card in Roni, fiind transformati de Banca ?
 
ionut , acum over 10 years
  (335)   (343)

am o masina inmatriculata in spania. cum pot sa ii fac o alta asigurareca asata a nu mai este valabila?
 
man , acum over 10 years
  (403)   (409)

Buna ziua,vreau sa mi vand bijuteriile din aur si nu stiu la ce banca ma pot adresa in Bucuresti.
 
raluca , acum over 10 years
  (369)   (332)

buna ziua.vreau sa imi fac un credit la banca si mi sa dat o adeverinta care trebuie completata de catre angajator, dar acesta refuza.Este legal ceea ce face?Daca puteti sa imi precizati si articolul din Codul Muncii va rog.O zi buna
 
adian , acum over 11 years
 
  (426)   (400)

mie mi se refuza dreptul de a imi elibera fisa fiscala..acest lucru nu este legal deci in consecinta eu lucrez la o firma care nu respecta normele protectiei muncii,nu am stiut si am lucrat astfel un an de zile ,afland abia dupa ce am depus pentru un credid bancar...ce pot face ? vreau despagubiri pentru anul lucrat in zadar fara nici un drept!!!
 
alexandra , acum over 11 years
  (396)   (385)

la ce firma ai lucrat?la firma saisonarbeitskraefte deutschland?
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »