Cum iei creditului locativ pentru amenajarea locuintei

Cum iei creditului locativ pentru amenajarea locuintei Data: 12 iulie 2011   Ora: 11:23

Slide-ul 2 din 3

Vezi slide-ul urmator

Cei care sunt deja clienti ai BCR BpL si au economisit deja 40 - 50% din suma necesara, pot accesa un credit locativ in lei, cu dobanda mica si fixa de 5 sau 6% pe an, in functie de tipul produsului. Deoarece produsul este in lei, se elimina astfel riscul valutar. Astfel, clientul stie inca de la inceputul contractului care sunt ratele lui pe intreaga perioada contractuala.

Pentru cei care nu au economisit inca suma minima necesara sau nu au vechimea minima de 18 luni, BCR BpL ofera credite tip punte - credit intermediar sau anticipat, pentru care se vor plati doar rata dobanzii si comisioanele aferente.

La intrunirea conditiilor necesare, creditul intermediar sau anticipat se va transforma in credit locativ, cu dobanda fixa de 5% sau 6% pe an.

La sumele economisite de un client al BCR BpL se adauga atat dobanda bancii, cat si prima de la Stat, pentru calcularea sumei minim necesare la solicitarea creditului locativ.

"De exemplu, un client care doreste sa isi instaleze o centrala termica de apartament ar putea avea nevoie de cca. 10.000 lei, pentru care contracteaza un produs 'Locuinta Plus'. Pentru o suma economisita de circa 4.000 lei, (economiile clientului + prima de stat aferenta acestora + dobanda acordata de banca), clientul poate accesa un credit de 6.000 lei, cu dobanda fixa de 5% pe an, rambursabil in maxim 60 luni, pentru care rata lunara va fi de doar 118,52 lei (DAE 6,98%)", a precizat Presedintele BCR Banca pentru Locuinte, Alexandru Ciobanu.

Sumele depuse la BCR BpL sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor in sistemul bancar in limita a 100.000 euro.

"Toti clientii BCR BpL trebuie, conform legii, sa justifice utilizarea sumelor pentru domeniul locativ. Cei care contracteaza un credit locativ pentru cresterea eficientei termice, instalarea unui sistem de incalzire sau imbunatatirea conditiilor locative, vor trimite catre banca documentele justificative (facturile pentru achizitionarea materialelor) in termen de 6 luni pentru valoarea creditului si de 2 ani pentru prima de stat si sumele economisite", a adaugat Alexandru Ciobanu.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Imobiliare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Un nou studiu GLAMI despre cumpărăturile online de modă: 67% dintre români simt că prețurile articolelor fashion au crescut după începerea războiului din Ucraina

Această nouă inițiativă face parte din Fashion (Re)search, un studiu periodic al obiceiurilor și tendințelor consumatorilor. Datele au fost ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Găsirea stilistului potrivit în doar câteva minute cu ajutorul aplicației Stailer

Vizita la saloanele de beauty este deseori necesară, alteori mergem la salon doar din plăcere, pentru a ne relaxa și pentru a face o schimbare cu ... citeste mai mult