5 documente pe care cumparatorii trebuie sa le cunoasca!

5 documente pe care cumparatorii trebuie sa le cunoasca! Data: 23 ianuarie 2013   Ora: 11:30

Drumul pe care urmeaza sa-l parcurgi catre locuinta visata este impartit in mai multe etape. In fiecare dintre acestea apar elemente si persoane noi, care-ti vor deveni colaboratori, si te vor ajuta sa realizezi tranzactia in conditii de siguranta si echitabilitate.

Toate aceste etape sunt certificate de unele documente, pe care tu ar trebui sa le cunosti, pentru a evita situatiile neplacute de a fi pus in fata unor fapte si acte, la prima vedere. Ti-ar crea o stare neplacuta si temerile tale se vor adanci.

Iti prezentam mai jos principalele documente, cu care te vei intalni in incursiunea ta imobiliara, impreuna cu scurte explicatii aferente fiecaruia:

1. Primul pas- bugetul. Contractul de credit- reprezinta un document intre banca, pe de o parte si client de cealalta parte. Incadrandu-se in cerintele bancii pentru creditul respectiv, clientul devine beneficiar al creditului si, prin contractul de credit, el se obliga sa restituie suma de bani imprumutata de la banca, plus dobanda aferenta creditului, pana la o anumita data stabilita in contract. De asemenea, beneficiarul se obliga sa utilizeze creditul numai pentru scopul declarat si contractat.

2. Pasul doi- consilierea imobiliara. Contractul de intermediere(contractul de comision)- se incheie intre client si agentia imobiliara partenera si reglementeaza cuantumul comisionului agentiei pentru serviciile prestate, modalitatea de plata, conditiile in care se plateste(daca si numai daca, una din ofertele prezentate de catre agentia imobiliara, a fost acceptata de catre client), si momentul platii.

3. Pasul trei- identificarea imobilului. Extrasul de carte funciara autentificat- reprezinta un document care certifica datele de identificare ale imobilului(numele proprietarului, descrierea imobilului si incadrarea), precum si situatia juridica a acestuia(ipoteci, interdictii de instrainare, etc).

4. Pasul patru(nu este obligatoriu)- antecontractarea locuintei. Antecontractul de vanzare-cumparare- reprezinta o promisiune de vanzare, respectiv cumparare, a partilor, la o anumita data stabilita de comun acord. Asa cum am aratat mai sus, antecontractul reprezinta o promisiune nu o obligatie, oricare din cele doua parti avand dreptul de a renunta, in conditiile stabilite de antecontract(pierderea/returnarea avansului, despagubiri, etc).

5. Pasul cinci- vanzarea/cumpararea. Contractul de vanzare-cumparare- reprezinta un document prin care cele doua parti, vanzatorul si cumparatorul, se obliga sa transfere/accepte o proprietate in schimbul unei sume de bani.

Succes!

Echipa Blitz Imobiliare - Leonard Munteanu

Blitz Imobiliare este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente (www.clujapartamente.ro), case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Imobiliare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Trei situatii in care ai nevoie de servicii de reincarcare Orange, in contextul pandemiei de coronavirus

La cumpana dintre ani, cand probabil ti-ai pus, ca toti ceilalti oameni, cateva dorinte pentru 2020, cu siguranta nu ti-ai imaginat ce turnura vor ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Toți angajații Avira la nivel global vor lucra de acasă, ca măsură preventivă în contextul COVID-19

Ca măsură de precauție, Avira, dezvoltatorul german de solutii de securitate, își va închide toate birourile fizice din ... citeste mai mult