Manualul vanzatorului. Etapa 6: Vanzarea propriu-zisa

Manualul vanzatorului. Etapa 6: Vanzarea propriu-zisa Data: 18 ianuarie 2013   Ora: 11:18

Am ajuns la final! A fost un drum lung, ai dobandit cunostinte noi, ai trecut prin mai multe stari si situatii neintalnite pana acum, ai cunoscut oameni noi, iar acum semnatura de pe contractul de vanzare te mai desparte de victoria finala.

Iti amintesti cum a inceput totul? Ai visat ca intr-o zi tu si familia ta vei locui intr-o casa mai mare, intr-o zona mai buna a orasului. Ai indraznit apoi sa treci dincolo de barierele visarii si ai inceput sa crezi! Primul pas? Vanzarea locuintei tale. Apoi pas cu pas, etapa cu etapa, ai ajuns aici. Ce urmeaza?

Urmeaza faza cea mai tehnica dintre toate cele sase, faza in care iti vom spune cum trebuie sa pregatesti vanzarea propriu-zisa, ce documente iti trebuie si ce taxe urmeaza sa platesti.

Acte necesare pentru incheierea contractului de vanzare:

- actele de identitate

- certificatul de casatorie(daca este cazul)

- actele de proprietate

- documentatia cadastrala(obligatorie)

- intabularea

- certificat de atestare fiscala

- adeverinta de la asociatia de proprietari

- ultimile facturi si chitante de la utilitati

- certificatul de performanta energetica(acesta poate lipsi in cazul in care partile precizeaza acest aspect in contract)

- procura de semnare acolo unde este cazul.

Comisionul agentiei imobiliare poate varia intre anumite limite, dar, de regula el reprezinta 2 % din valoarea tranzactiei.

Impozitul pe tranzactii imobiliare se plateste de catre vanzatorul unui imobil la notar, in momentul transferului de proprietate asupra acestuia.

Impozitul se calculeaza astfel:

- Pentru imobilele dobandite in termen de peste 3 ani pana la data vanzarii:

-2% pana la valoarea de 200.000 de lei

-1%+ 4.000 de lei pentru valori mai mari de 200.000 de lei.

- Pentru imobile dobandite in termen mai mic de 3 ani pana la data vanzarii:

-3% pana la valoarea de 200.000 de lei

-2%+ 6.000 de lei pentru valori mai mari de 200.000 de lei.

Echipa Blitz Imobiliare, Leonard M.

Blitz Imobiliare (www.blitz-imobiliare.ro) este o agentie imobiliara din Cluj Napoca ce ofera clientilor sai servicii imobiliare integrate si o baza de date completa, cu oferte actualizate la zi: vanzari si inchirieri apartamente, case-vile, spatii comerciale, de birouri si industriale, terenuri.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Credite Imobiliare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Interviu cu Directorul General Vascar, Vlad Ciuburciu: care sunt provocarile din industria carnii din Romania in anul 2020

  Vlad Ciuburciu, directorul general Vascar, dintre principalele producții de conservare și pregătire a cărților din România, nu se ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Economisește utilizând inteligent cardul tău de credit și cumpărături

Un card bancar online îți poate aduce, în timp, economii importante. Ales cu atenție și folosit inteligent, acesta îți va ... citeste mai mult