Se dubleaza factura la intretinere? Alege solutia de la BCR Banca pentru Locuinte

Se dubleaza factura la intretinere? Alege solutia de la BCR Banca pentru Locuinte Data: 12 iulie 2011   Ora: 11:22

Slide-ul 1 din 3

Vezi slide-ul urmator

Participarea la sistemele centralizate de incalzire devine tot mai dezavantajoasa in conditiile in care pretul gigacaloriei s-ar putea scumpi de la 1 august, ducand la dublarea cheltuielilor cu intretinerea pentru locuitorii din marile orase.

Astfel, pretul pentru caldura si apa calda va creste cu 155,15% in Cluj, cu 150,81% in Bucuresti, cu 137,3% in Buzau, cu 131,41 in Brasov, cu 109,74% in Bacau, cu 105,05% in Pitesti si cu 103,33% in Constanta, potrivit unui studiu al Ariston Thermo Romania.

"In aceste conditii, din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru debransarea de la sistemul centralizat de incalzire a blocurilor si cauta solutii mai ieftine si mai eficiente: centrale termice de apartament sau panouri radiante", a spus Presedintele BCR BpL, Alexandru Ciobanu.

Potrivit datelor Ariston Thermo Romania, la sfarsitul lunii martie 2011 numarul apartamentelor debransate l-a depasit pe cel al apartamentelor conectate la sistemul centralizat de incalzire.

Instalarea unei centrale termice de apartament aduce multiple beneficii: economii importante prin reducerea costurilor curente si gradul sporit de confort, prin gestionarea nivelului de incalzire a locuintei si a consumului de apa calda.

Costurile cu debransarea si instalarea unei solutii alternative variaza intre 4.000 lei (pentru panouri radiante) si 9.000 lei (pentru centrale termice), in functie de suprafata apartamentului, iar costul cu incalzirea pe timpul iernii ar putea varia intre 140 si 270 lei. „BCR BpL vine in intampinarea celor care opteaza pentru o astfel de solutie pentru incalzirea apartamentului, cu produsele sale de economisire-creditare pentru domeniul locativ, prin care se pot finanta astfel de proiecte de imbunatatire a conditiilor locative", a precizat Alexandru Ciobanu, Presedintele BCR BpL.

Costurile creditelor acordate de BCR BpL pentru domeniul locativ sunt reduse, considerand dobanda acestora (de 5% sau 6% pe an). Durata rambursare a creditului este cuprinsa intre 60 luni si 88 luni, in functie de varianta de contract aleasa. Imprumutul se poate acorda integral sau in transe.

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Economie


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Un nou studiu GLAMI despre cumpărăturile online de modă: 67% dintre români simt că prețurile articolelor fashion au crescut după începerea războiului din Ucraina

Această nouă inițiativă face parte din Fashion (Re)search, un studiu periodic al obiceiurilor și tendințelor consumatorilor. Datele au fost ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Găsirea stilistului potrivit în doar câteva minute cu ajutorul aplicației Stailer

Vizita la saloanele de beauty este deseori necesară, alteori mergem la salon doar din plăcere, pentru a ne relaxa și pentru a face o schimbare cu ... citeste mai mult