Acasa »

Credit Scoring - eFin.ro


PERSONAL BANKER Tu ne spui ce iti doresti, iar noi iti oferim produsele financiare care se potrivesc!
920847
vizitatori au calculat Credit Scoringul

Selecteaza o categorie







Nici o categorie selectata.
Afla Credit Scoringul tau si vezi cum esti evaluat de institutiile financiare. Vezi ce credite poti accesa pe baza credit scoringului!
Credit Scoring este un algoritm prin care institutiile financiare determina capacitatea unei persoane de a plati la datele scadente obligatiile financiare. Scoringul foloseste anumite modele matematice - denumite 'score card' - prin care se calculeaza probabilitatea de neplata si respectiv a riscului asociat. Cu cat probabilitatea este mai mare, cu atat riscul persoanei este mai mare si cu atat costul creditului (dobanda) este mai mare. Daca riscul depaseste un anumit nivel, atunci institutia financiara refuza acordarea creditului.
Credit Scoringul este un instrument absolut necesar institutiilor financiare in aprobarea creditelor. El este un indicator ce arata bonitatea financiara a fiecarei persoane de-a lungul vietii si ne va insoti de-alungul vietii de la prima cerere de credit. Credit Scoringul pentru multi dintre noi inseamna disciplina financiara privind administrarea sumelor imprumutate, respectiv contractarea, utilizarea si rambursarea acestora. El este instrumentul care masoara toata activitatea noastra financiara. Credit Scoringul iti foloseste atunci cand vei dori sa obtii imprumuturi de la institutiile financiare. Utilitatea si implicatiile credit scoringului le vei vedea atunci cand iti va permite sau nu sa accesezi sumele pe care le doresti. Mai mult decat atat, credit scoringul va stabili daca vei plati dobanzi mai mari sau mai mici atunci cand vei imprumuta anumite sume.

CREDIT SCORING

Credit Scoringul iti arata daca indeplinesti conditiile de a lua credit!
920847
vizitatori au calculat Credit Scoringul

Datele tale


Sex:

Varsta:

Stare civila:

Numar membri familie:

Nivel educatie:

Vechime la actualul domiciliu:

Salariu si Angajator


Venit net lunar individual:
suma ron  
     
Profesia:

Denumire angajator:

Tip angajator:

Sector economic:

Vechimea in munca la angajatorul actual:

Rate la alte credite


Rate lunare:

+ adauga alta rata

Intarzieri la plata


Intarzieri la plata:

Selectati situatia reala a intarzierilor! Datele dvs vor fi verificate la Biroul de Credite si la Centrala Riscurilor Bancare.
Date necesare pentru evaluarea personala si familiala

left arrow scoring
Date necesare pentru determinarea veniturilor actuale, sursa si stabilitatea lor.

left arrow scoring
Situatia creditelor si datoriile catre institutiile financiare.
left arrow scoring
Istoricul de plata a obligatiilor fata de institutiile financiare.

left arrow scoring
Pentru o mai buna intelegere a principiilor de functionare a Credit Scoringului si interpretarea rezultatelor, va recomandam sa vizionati urmatoarelor ghiduri:

left arrow scoring
Recomanda prietenilor:


expeditor :

destinatar:  
 

Yahoo! Messenger


left arrow scoring
 
Limitari generale de utilizare:

Modelul de scoring nu va indica un scor clar (adica o anumita cifra), ci va incadreaza intr-un anumit palier de risc. Valoarea scoringului obtinut este pur informativa.
Scoringul obtinut pe site-ul eFin.ro nu poate fi folosit ca document in relatia cu institutiile financiare. Scopul pentru care a fost creat este acela de a oferi o evaluare financiara a fiecarei persoane, in situatia cand aceasta aplica online pentru un produs de creditare.
Modelul de scoring este subiect al Termenilor si Conditiilor de utilizare a website-ului www.efin.ro.
eFin.ro, RisCo Servicii Financiare SRL, cat si oricare dintre angajatii sai nu ofera niciun fel de garantie si nu are nicio raspundere, implicita sau expresa, referitoare la orice informatii accesate prin intermediul site-ului.