Cum sa scrii un CV cand vrei sa iti schimbi cariera

Cum sa scrii un CV cand vrei sa iti schimbi cariera Data: 25 iulie 2019   Ora: 16:15

Reconversia profesionala presupune un proces al carui scop este schimbarea partiala sau totala a domeniului de activitate. Este un pas important in viata, pe care il faci cu pasi tematori. Cu toate acestea, daca ai ajuns in fata acestei decizii, nu trebuie decat sa intorci totul in favoarea ta. O alegere decisiva iti poate schimba complet viata, motiv pentru care trebuie sa stii sigur ca este cel mai bun moment. Sau macar sa te asiguri ca poate fi cel mai bun moment…

Si cum poti sa te asiguri ca poate fi cel mai bun moment? Totul porneste de la CV si de la aplicatiile pentru noile joburi. Cu cat ai un Cv mai bine scris, cu atat iti vei mari sansele de angajare!

CV-ul pentru schimbarea carierei trebuie sa contina detalii esentiale, prin care tu sa demonstrezi ce abilitati ai dobandit de-a lungul timpului si cum iti pot fi ele de folos in noul domeniu.

 

Cum sa scrii un CV cand vrei sa iti schimbi cariera

 

1. Asigura-te ca ai trecute toate datele de contact

Aceasta regula este valabila pentru orice tip de CV, nu doar pentru cel de schimbare de cariera. Daca vrei sa fii contactat/a usor, asigura-te ca ai trecute datele complete de contact, inclusiv profilul de LinkedIN sau alte retele pentru joburi.

 

2. Scrie un sumar al calificarilor pe care le ai

Acesta va fi primul lucru pe care angajatorii il vor analiza in momentul in care vor primi CV-ul tau, motiv pentru care este indicat sa punctezi cele mai importante calificari pe care le ai. Este de preferat ca acest punct sa fie cat mai succint si cat mai clar. De regula, este indicat sa notezi intre 5 si 7 calificari pe care le consideri importante, pentru care sa oferi si cateva detalii esentiale.

 

3. Ofera detalii despre experienta pe care o ai

Este important sa treci in CV doar experienta pe care o consideri relevanta pentru cariera pe care vrei sa o urmezi si sa evidentiezi abilitatile pe care le-ai dobandit de-a lungul timpului si pe care le consideri esentiale la noul job. Ce scrii la capitolul experienta va cantari foarte mult. De exemplu, daca iti schimbi domeniul de activitate, este recomandat sa treci functiile ocupate anterior inainte sa treci denumirile firmelor. Daca ai lucrat pentru companii de renume si vrei sa evidentiezi acest aspect, este recomandat sa treci numele companiilor inainte sa mentionezi ce functii ai ocupat.

 

4. Trece in CV si alte abilitati

Consideri ca ai si alte abilitati care te pot transforma in persoana potrivita pentru angajare? In functie de domeniul care te intereseaza, este recomandat sa treci in CV abilitatile pe care le consideri relevante in noua cariera. Poti sa treci orice, de la voluntariat pana la cursuri pe care le-ai urmat de-a lungul timpului.

 

Bonus

Fiecare calificare pe care ai trecut-o in CV trebuie scrisa clar si succint, astfel incat angajatorul sa inteleaga ce contributie poti aduce companiei.

Cand scrii CV-ul, foloseste un font usor de citit. Poti sa alegi Times New Roman, Tahoma, Verdana sau Arial. De regula, este recomandat ca dimensiunea font-ului ales sa fie de 12.

Asigura-te ca CV-ul tau este lizibil, ca are suficiente spatii albe, iar spatierea dintre randuri sa fie cel putin de 1,5 cm.

Subliniaza informatiile importante si asigura-te ca fiecare experienta pe care o treci in CV este cat mai bine evidentiata.

Iti dorim succes!

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Financiare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult