Ce avantaje iti aduc candidatii de peste 45 de ani?

Ce avantaje iti aduc candidatii de peste 45 de ani? Data: 22 iulie 2019   Ora: 17:00

In cautarea celor mai potriviti candidati pentru joburile disponibile ia in calcul angajarea persoanelor de peste 45 de ani. Ar putea fi solutia la criza de candidati pe care o intampini pe anumite domenii.

Acestia sunt deja formati, au abilitati si experienta, iar atunci cand se angajeaza intr-o activitate sunt mult mai stabili si determinati decat cei din generatiile mai tinere.

Iata ce avantaje iti aduc la angajare persoanele de peste 45 de ani

Una dintre cele mai mari temeri ale romanilor cand vor sa-si schimbe jobul este discriminarea. Astfel 34,4% dintre respondentii unui studiu eJobs spun ca au ratat interviul din cauza emotiilor sau ca au fost discriminati pe criterii care tin de varsta, sex sau aspect fizic. Pe de alta parte, recrutorii atrag atentia ca persoanele de peste 45 de ani vin cu numeroase avantaje la angajare pe care merita sa le iei in calcul. Mihaela Cristea, L&D Manager Lugera arata care sunt atuurile candidatilor de peste 45 de ani:

  • Sunt mult mai stabili. Au demonstrat deja ce aveau de demonstrat din punct de vedere profesional si isi doresc stabilitate.
  • Sunt determinati in ceea ce fac, ceea ce inseamna ca nu vor renunta asa usor cand vor intampina situatii mai dificile sau neprevazute.
  • Experienta de viata le ofera maturitate in tratarea problemelor si ii ajuta sa vada global situatiile si sa le trateze multilateral.

 

Citeste continuarea in articolul Ce avantaje iti aduc candidatii de peste 45 de ani!

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Financiare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai multAdvertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult

Articolul Saptamanii

Importanța culturii corporative pentru o companie

Pe măsură ce numărul potențialilor angajatori crește, iar opțiunile devin din ce în ce mai abundente, angajații nu mai sunt interesați ... citeste mai mult