Ce trebuie sa stii inainte sa iti faci un credit pentru casa

Ce trebuie sa stii inainte sa iti faci un credit pentru casa Data: 27 iunie 2019   Ora: 12:00

In ziua de azi creditul de nevoi personale sau creditul pentru casa sunt un lucru firesc, la care adera tot mai multe persoane. Insa pentru oamenii cu venituri moderate obtinerea unui credit bancare este un proces mai lung si mai greu. Mai mult decat atat, multor oameni le este destul de greu sa stranga bani pentru a plati avansul la o casa. Asadar, daca intentionezi sa apelezi la servicii bancare, este esential sa stii cateva lucruri inainte sa iti faci un credit pentru casa. Sau un credit pentru nevoi personale.

 

 

 

 

Cele mai multe banci nu acorda credite foarte usor, iar printre conditiile care cantaresc mult la obtinerea unui imprumut bancar se numara vechimea in campul muncii si salariul net.

 

Venituri vs. credit

 

Salariul este unul dintre cele mai importante criterii care sunt luate in calcul de orice banca in momentul in care vrei sa faci un credit. Pentru un imprumut bancar, institutia bancara va cere informatii despre vechimea pe contractul de munca, tipul de contract de munca, salariul net, platile efectuate si istoricul financiar. Aceste criterii sunt importante pentru ca stabilesc posibilitatea clientului de a returna suma imprumutata.

 

Imprumutul este pe termen lung

 

Oricat de apetisant este un credit bancar si oricat iti doresti sa apelezi la servicii de imprumut, nu uita ca un contract incheiat cu banca este pe termen lung. Daca nu ai un salariu care sa iti acopere atat cheltuielile lunare, cat si rata la banca, atunci este recomandat sa te gandesti de doua ori mai bine inainte sa semnezi.

 

Calculeaza, calculeaza, calculeaza

 

Daca vrei sa stii cat de mult te poti indatora, este indicat sa calculezi cu atentie toate cheltuielile pe care le ai intr-o luna. De la cumparaturile zilnice pana la vacante sau vizite la medic, toate aceste plati trebuie notate, deoarece in acest fel vei avea o evidenta clara in ceea ce priveste suma de care trebuie sa dispui obligatoriu in fiecare luna. Dupa ce ai facut aceste calcule, trebuie sa stii cu ce bani ramai. Sfatul nostru este sa nu datorezi niciodata mai mult decat jumatate din ce poti plati usor. Mai mult decat atat, este recomandat sa apelezi la un imprumut bancar doar in momentul in care este cazul.

 

Alege creditul care ti se potriveste

 

Sa alegi un credit mai mare este cel putin tentant, insa este recomandat sa eviti aceasta capcana. Pentru a sti care e produsul bancar care ti se potriveste, trebuie sa stii mai intai care sunt toate tipurile de credite si ce implica fiecare imprumut pe care il poti lua. Fiecare credit are caracteristici diferite si din acest motiv este extrem de important sa adresezi cat mai multe intrebari ofiterului de credite. Nu uita sa adresezi si intrebari legate de moneda in care se incheie contractul, perioada de creditare, valoarea creditului, costul, si valoarea si tipul dobanzii.

 

Iti recomandam sa citesti pe www.risco.ro alte articole de interes economic sau general!

 
 
 
 
 

 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- Adauga


Stiri Financiare


Comentarii


0
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »



Ultima Ora

Care e secretul performantei in business. Top skill-uri!

Cand singurul scop pe care il ai in fata este acela de a te dezvolta profesional, iti este destul de dificil sa identifici acel set de calitati care iti va asigura succesul. Desigur, pe parcursul timpului, vei acumula foarte multa experienta si te ... citeste mai mult



Advertorial

Acord bani & Imprumut - Informatii pentru a lua decizia optima

Vă luptați să scăpați de datorii? Negocierea unui acord de împrumut de bani poate fi o modalitate excelentă de a ieși din ... citeste mai mult





Articolul Saptamanii

Este posibil un imprumut fara verificarea biroului de credit?

Dacă aveți un istoric negativ de plată în biroul de credite, cel mai probabil vă întrebați dacă un împrumut fără ... citeste mai mult