Download 710 Declaratie rectificativa710 - Declaratie rectificativa (OPANAF 1340/2009)

Formularul 710 se utilizeaza pentru corectarea impozitelor/taxelor declarate la bugetul de stat, stabilite de catre platitori prin autoimpunere sau cu regim de retinere la sursa, precum si a contributiilor sociale datorate de angajatori si retinute de catre acestia de la asigurati. Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta pus la dispozitie de Ministerul Finantelor Publice. Se poate depune si prin Internet. Obligatiile de plata la bugetul de stat sunt cuprinse in Nomenclatorul prevazut in anexa nr. 17 la OPANAF 101/2008, cu modificarile si completarile aduse de OPANAF 1430/2010.

 Declaratia rectificativa se utilizeaza pentru corectarea impozitelor, taxelor si contributiilor administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala si stabilite de catre platitori prin autoimpunere sau cu regim de retinere la sursa, declarate in formularele 100 Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat, 102 Declaratie privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale si 103 Declaratie privind accizele.

Sumele inscrise in declaratie nu cuprind diferentele de impozite, taxe si contributii sociale stabilite prin actele de control.

In cazul in care se corecteaza mai multe obligatii fiscale care se refera la aceeasi perioada de raportare, pentru fiecare obligatie se completeaza in acelasi formular cate un tabel generat cu ajutorul programului de asistenta. Pentru obligatii fiscale care privesc perioade diferite de raportare se va completa cate un formular pentru obligatiile fiscale aferente fiecarei perioade de raportare.

 Declaratia rectificativa se depune la organul fiscal in a carui evidenta fiscala contribuabilul este inregistrat ca platitor de impozite si taxe. In cazul sediului secundar inregistrat ca platitor de impozit pe veniturile din salarii, declaratia rectificativa, corespunzator activitatii sediului secundar, se depune la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat sediul secundar.

Declaratia rectificativa se completeaza cu ajutorul programului de asistenta.

Formularul se depune in format hartie, semnat si stampilat conform legii, cu codificarea informatiei prin cod de bare.

Contribuabilii care detin certificat digital pot depune formularul prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Se utilizeaza la: corectarea impozitelor si taxelor declarate in formular, stabilite de catre platitori prin autoimpunere sau cu regim de retinere la sursa, precum si a contributiilor sociale datorate de angajatori si retinute de catre acestia de la asigurati.

Se intocmeste de: platitorii de impozite, taxe si contributii sociale.

Circula:

- un exemplar la organul fiscal competent:

- in format hartie, semnat si stampilat, potrivit legii, cu codificarea informatiei prin cod de bare;

- in format electronic;

- un exemplar la contribuabil.

Se arhiveaza la organul fiscal:

- formatul hartie, la dosarul fiscal al contribuabilului;

- formatul electronic, in arhiva de documente electronice

Aceasta resursa cuprinde fisiere in format: =
Nu dispuneti de un arhivator? Puteti descarca, gratuit, unul aici:

Continut 710 Declaratie rectificativa:

Pentru a descarca formularul fiscal, urmati pasii descrisi mai jos. Va multumim.