Download Dictionar de acronime in informaticaDictionarul este alcatuit din doua parti: prima cuprinde varianta directa de consultare, redactata sub forma: Acronim (Expresia din care provine) - Explicatii. Aceasta forma de prezentare poate fi utilizata pentru cautarea directa a originii unui acronim si/sau a explicatiilor corespunzatoare.

Partea a doua a dictionarului prezinta un index de cautare a expresiilor in dictionar. Aceasta poate fi utila atunci cand se dispune de expresia ini¡iala si se cauta un acronim si partea explicativa a acestuia. Forma utilizata in aceasta varianta este: Expresie - Acronim.

Aceasta resursa cuprinde fisiere in format: =
Nu dispuneti de un arhivator? Puteti descarca, gratuit, unul aici:

Continut Dictionar de acronime in informatica:

A

A: - litera care se aloca in unele sisteme de operare, cum ar fi DOS si OS/2, pentru a identifica unitatea primara de floppy-disk, adica locul in care sistemul de operare cauta prima data instructiunile de pornire. Vezi B:, C:.

A/D (Analog to Digital) - conversie din analogic in numeric (digital). Vezi: ADC.

A/UX (Apple/UniX) - versiune a sistemului de operare UNIX pentru calculatoarele Apple. Instalarea acestui sistem de operare presupune existenta unei platforme Macintosh cu un micro-procesor Motorola 68020/68030 cu o memorie RAM de minim 4 MB.

A/V (Audio/Video) - unitate audio/video.

A4 - format de scriere in pagina, foaie de hartie de dimensiuni 210x297 mm.

A5 - format de scriere in pagina, foaie de hartie de dimensiuni 148x210 mm.

AAAI (American Association for Artificial Intelligence) – Asociatia Americana pentru Inteligenta Artificiala.

AALCD (Active-Addressing Liquid Crystal Display) - adresare activa pentru afisarea bazata pe cristale lichide. Vezi: LCD.

AAR (Association for Autometed Reasoning) - Asociatia pentru Rationament Automat.

Pentru acces complet la toti termenii dictionarului, este necesar sa descarcati fisierul, conform indicatiilor de mai jos. Va multumim!