Sunt creditor al unui srl intrat in insolventa. Am titlu executoriu asupra bunurilor mobile si imobile ale societatii si nu sunt singurul creditor. Legea prevede o ierarhie a creditorilor, insa nu-mi este clara aceasta ierarhie, nici ordinea de preferinta. As vrea sa stiu daca primul de pe lista, cu exceptia statului, bancilor etc., primeste intreaga suma datorata sau, procentual, toti creditorii primesc o parte din suma cuvenita pentru ca fiecare sa poata recupera macar o parte din datorie.

Intregul proces de insolventa este sau va fi administrat in instanta de catre un judecator sindic. Acesta va parcurge toate etapele procesului si va asigura legalitatea tuturor operatiunilor.

Daca aveti titlu executoriu asupra bunurilor imobile inseamna ca aveti ipoteci asupra unor cladiri/imobile proprietate a societatii aflate in insolventa. Acest lucru va da dreptul de a recupera creditul din vanzarea respectivelor imobile, dar este esential rangul ipotecilor: rang I, rang II, etc. Prioritatea este data de rangul contractelor de ipoteca pe care le detineti.

In cazul titlurilor executorii asupra bunurilor mobile, respectiv contractele de gaj, prioritatea este data de inscrierea acestora in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. In functie de data si ora la care au fost inscrise se stabileste prioritatea creditorilor.

Subliniem totusi ca procesul de insolventa este destul de complex si nu intotdeauna exista o ierarhizare "standard". In functie de specificul fiecarei firme si de natura datoriilor pot aparea diverse aspecte. In cazul in care creditul pe care doriti sa-l recuperati reprezinta o suma considerabila, va recomandam sa apelati la serviciile unui avocat sau ale unei firme specializate.

Totodata, va recomandam sa consultati Legea 85/2006 privind procedura insolventei actualizata 2010.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Credite Companii

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


3 comentarii


ROSU VIOLETA CRISTINA , acum over 9 years
  (348)   (313)

VREA SA STIU CUM POT LUA UN CREDIT PTR.INTEPRINDERE INDIVIDUALA
 
Elodia , acum over 9 years
  (334)   (308)

"Institutiile financiare detin in oferta de finantare si produse destinate persoanelor juridice."
Jalnic raspuns. Daca nu cunoasteti legile mai bine consultati un jurist. Conform OUG 44/2008, Art. 2 lit g. : I.I. nu are personalitate juridica.
 
ion lucian gabriel , acum over 11 years
  (420)   (445)

sunatima pe nr acesta va rog frumos sa imi spuneti maimulte imformati 0752328169
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »