Am absolvit facultatea de Chimie Aplicata, sectia de Chimie Alimentara. Vreau sa ma angajez pe un post de inginer stagiar intr-o fabrica de profil alimentar. Care ar trebui sa fie salariul minim acordat conform studiilor absolvite?

Conform Sectiunii 1 din Legea salarizarii unice:

Art. 13

(1) Salariile de baza se diferentiaza pe functii in raport cu nivelul pregatirii profesionale, experienta si raspunderea in munca, precum si cu nivelul de complexitate a activitatii specifice fiecarui post.

(2) In cadrul fiecarei functii, salariile de baza se diferentiaza pe grade in cazul studiilor superioare, studiilor superioare de scurta durata si pe trepte profesionale in cazul studiilor medii, astfel incat sa se asigure posibilitatea diferentierii salariilor de baza individuale in raport cu nivelul pregatirii profesionale a fiecarei persoane si cu experienta acesteia in munca. De regula, se utilizeaza 2-3 grade si, respectiv, 2-3 trepte profesionale.

(3) In cadrul fiecarui grad sau al fiecarei trepte profesionale, diferentierea salariilor de baza se face pe un numar de 5 gradatii, corespunzatoare celor 5 transe de vechime in munca, prevazute la art. 16, cu exceptia functiilor publice, unde se utilizeaza 3 grade profesionale si 3 trepte de salarizare.

(4) Salariile de baza, soldele functiilor de baza si indemnizatiile lunare de incadrare se determina prin inmultirea coeficientilor de ierarhizare prevazuti pentru fiecare functie cu valoarea coeficientului 1,00, rotunjindu-se din leu in leu, in favoarea salariatului.

Conform Anexei nr. II/8, coeficientul de ierarhizare al functiei de inginer, chimist/biolog debutant (industrie alimentara) este de 1.75.

Pentru mai multe informatii in ceea ce priveste situatia dvs., va sugeram sa consultati textul integral al Legii Salarizarii Unice si sa va adresati autoritatii competente.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Legislatie

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


emiliano , acum over 11 years
  (299)   (281)

am inchiriat un apartament la un cuplu cu 3 copii timp de 4 LUNI ..cand scade contractul ii pot da afara fara nici o problema din moment ce nu au platit inca prima chirie???????'
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »