As dori cateva detalii despre pensia privata pentru ca nu inteleg complet procesul.

www.efin.ro este un portal de servicii financiare care va ofera posibilitatea de a aplica online pentru produsele promovate de institutiile financiare din Romania.

Pensiile private obligatorii si pensiile private facultative reprezinta sumele ce vor fi platite celor care contribuie la sistemul de pensii private suplimentar fata de pensia de stat.

Pilonul I reprezinta sistemul public de pensii (sistemul de stat).

Pilonul II este denumirea data sistemului de pensii administrate privat, cu contributii definite, obligatorii pentru persoanele de pana in 35 de ani si optionale pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani.

Pilonul III este denumirea sistemului de pensii facultative, administrate de companii private, sistem bazat pe conturi individuale si aderare facultativa.

Pensia privata obligatorie este asigurata de sistemul fondurilor de pensii administrate privat.

In prezent, angajatii platesc o contributie de asigurari sociale (CAS) aferenta sistemului public de pensii, contributie echivalenta cu 10.5% din salariul brut al contribuabilului.

Contributia la un fond de pensii private este o parte din contributia datorata sistemului public de pensii, cota transferata fiind de 2.5%, urmand sa ajunga la 6% in 2016.

In cazul in care sunteti angajat de curand si nu ati ales un fond de pensii private obligatorii in termenul stabilit de lege de 4 luni, institutia de evidenta va va repartiza aleatoriu la un fond de pensii. Institutia de evidenta va notifica faptul ca, in termen de 30 de zile calendaristice, urmeaza sa fiti repartizat la un fond de pensii administrat privat.

Totodata, veti fi instiintat de repartizare si de catre fondul de pensii.

Pentru mai multe detalii, consultati produsele din categoria Fonduri de Pensii.

Pentru a contracta orice produs, dati click pe butonul "Aplica" si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Fonduri

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


maria , acum over 6 years
  (148)   (186)

nu e ce caut

 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »