Ce indica rubrica "Contributie maxima lunara ca % din salariul brut"? Unele fonduri au 15%, iar altele 2 - 3%. Sa inteleg ca o contributie mai mare imi afecteaza salariul pe care il obtin sau mai pot depune eu pana la 15% din salariu?

In sectiunea Fonduri de Pensii se afla afisate atat fondurile de pensii obligatorii, cat si cele facultative. Astfel, contributia de 15% observata de dvs. la unele fonduri este aferenta unor fonduri facultative.

Pensia privata obligatorie (Pilonul II) este asigurata de sistemul fondurilor de pensii administrate privat.

In prezent, conform legii, angajatorul vireaza contributia de 10,5% din salariul brut catre sistemul de asigurari sociale (CAS), iar institutia de colectare (ANAF) transfera din acesta o cota de 3% (aferenta anului 2011) in contul individual al participantului deschis la fondul de pensii.

Contributia la un fond de pensii private este o parte din contributia datorata sistemului public de pensii, cota transferata fiind de 3% (2011), urmand sa ajunga la 6% in 2016.

Portalul financiar eFin.ro afiseaza institutiile financiare din Romania si produsele acestora si va ofera posibilitatea de a aplica pentru acestea.

In situatia in care sunteti interesat de un fond de pensii, obligatoriu sau facultativ, puteti consulta lista acestora in sectiunea Fonduri de Pensii.

Pentru a contracta orice produs, dati click pe butonul "Aplica" si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.

 Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Fonduri

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


maria , acum over 11 years
  (249)   (288)

nu e ce caut

 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »