-
Intrebari Credite Persoane Fizice
-
Intrebari Prima Casa
- Intrebari Credite IMM
- Intrebari Carduri
- Intrebari Depozite
- Intrebari Leasing
- Intrebari Fonduri
- Intrebari Legislatie
- Intrebari Diverse
Ce legi se aplica la progamul Prima Casa? Daca vreau sa trec de la o suprafata de 30 mp la o suprafata de peste 60 mp cum procedez? Ce etape trebuie sa urmez? Care sunt cazurile in care nu pot sa trec de la 30 mp la peste 50mp? Multumesc!
Legislatia pentru programul guvernamental Prima Casa include:
- Ordonanta de Urgenta a Guvernului 33/2011;
- Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 60/2009;
- Hotararea de Guvern nr. 717/2009;
- Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 30/2010;
- Hotararea de Guvern nr 40/2011.
In cazul in care detineti o locuinta cu o suprafata mai mica de 50 mp puteti solicita un credit Prima Casa.
In situatia in care doriti sa contractati un credit Prima Casa, este necesar sa indepliniti conditiile programului. Criteriile de eligibilitate sunt urmatoarele:
- Pot contracta un credit Prima Casa 4 si proprietarii care detin o locuinta cu o suprafata utila mai mica de 50 mp;
- Clientii care detin cote-parti dintr-o locuinta pot beneficia de credit pentru a achizitiona diferenta de cote-parti;
- Solicitantul poate contracta creditul pentru achizitionarea unei locuinte finalizate de pe teritoriul Romaniei sau pentru a construi o casa;
- Solicitantul trebuie sa detina un avans de minimum 5% din pretul de achizitie al locuintei (astfel, valoarea creditului va fi egala cu diferenta dintre valoarea de cumparare a locuinteti si valoarea avansului);
- Este necesar ca solicitantul sa constituie un depozit colateral pentru garantarea dobanzii, in valoare de trei rate de dobanda;
- Solicitantul trebuie sa indeplineasca si conditiile prevazute in cadrul normelor interne de creditare ale institutiei finantatoare. Pe langa cele in privinta nivelului si tipului venitului obtinut, bancile impun si conditii referitoare la varsta solicitantului, vechimea acestuia in munca, istoricul sau de creditare, etc.
Portalul financiar eFin.ro afiseaza institutiile financiare din Romania si produsele acestora si va ofera posibilitatea de a aplica pentru acestea.
Pentru a obtine mai multe informatii in ceea ce priveste solicitarea dvs., este necesar sa va adresati unui reprezentant al bancii cu care ati dori sa colaborati.
Pentru a vizualiza ofertele bancilor, consultati categoria Credite Prima Casa.
Pentru a contracta un credit, dati click pe butonul "Aplica" si realizati aplicatia Credit Scoring. In functie de rezultatele testului, puteti aplica pentru produsul selectat si completa formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.
Puteti accesa aplicatia de Credit Scoring aici >>
Cele mai citite intrebari din categoria Prima casa
-
Care este limita de varsta pentru a putea aplica pentru un credit in cadrul programului Prima Casa?
Vizualizari: 72303
-
Cat dureaza raspunsul de la Fondul de garantare, dupa aprobarea dosarului de catre banca?
Vizualizari: 48641
-
Daca dosarul pentru un credit Prima Casa a fost aprobat de banca, fondul poate sa zica nu? Ce verifica cei de la fond?
Vizualizari: 43745
-
Pentru un credit Prima Casa cu venit din strainatate ce acte sunt necesare? Nu am cont la aceasta banca, cum pot deschide unul? Multumesc.
Vizualizari: 34632
Video - Ghiduri Financiare
Comentarii
va multumesc
As vrea sa stiu daca pot beneficia de un credit prima casa avand un salariu pe cartea de munca de 2200 lei iar sotul de 1400 ,vechime in munca 5 ani si la locul de munca prezent 4 luni.Nu detinem nimic pe numele nostru si nu avem credite.
Pot obtine un credit Prima casa pentru o valoare mai mica a imobilului decat cea obtinuta la evaluare? Am o parte din bani pentru achitarea imobilului si as vrea sa fac un credit mai mic deoarece nu as putea obtine credit pentru intreaga valoare a imobilului? Va multumesc
As dori sa stiu daca pot aplica pentru un credit Prima Casa daca in prezent detin in coproprietate cu mama mea o casa in care locuiam cand eram copil. In prezent locuiesc in alt oras, in chirie. Practic, neintelegerea cu contractul detinut in coproprietate impreuna cu mama mea a survenit in 2008 in urma divortului parintilor. Mentionez ca as dori sa cumpar alta locuinta, ci nu partea mamei detinuta prin contract.
Va multumesc!
Pana la urma se poate sau nu?
Si care-s avantajele pe care le pierd, atata timp cat creditul cu care refinantez este mai ieftin?
Multumesc
-
Credite