Daca dosarul pentru un credit Prima Casa a fost aprobat de banca, fondul poate sa zica nu? Ce verifica cei de la fond?

Primul pas in obtinerea unui credit prin programul Prima Casa este reprezentat de  analiza dosarului de catre banca, urmand ca apoi aceasta sa realizeze evaluarea imobilului adus in garantie. Daca banca aproba dosarul dupa evaluarea imobilului, acesta va fi transmis catre Fondul de Garantare (FNGCIMM).

Banca transmite FNGCIMM spre verificare documentele de identitate ale clientului, declaratia notariala pe propria raspundere, extrasul de carte funciara, antecontractul de vanzare-cumparare, certificatul de eficienta energetica, etc. In situatia in care exista greseli in intocmirea dosarului, Fondul nu il aproba si il retrimite bancii.

In situatia in care decizia FNGCIMM este favorabila, banca va achita comisionul de garantare, transmite dovada Fondului si incheie contractul de credit cu clientul. Comisionul de gestiune pentru emiterea unei garantii este de 0,49%/an aplicat la soldul finantarii.

Garantia statului se emite la solicitarea institutiilor finantatoare pentru finantari aprobate, pe baza analizei proprii a Fondului a documenelor prezentate de catre banca.

Ulterior primirii de catre banca a contractului de garantare de la Fond, institutia pune la dispozitie creditul iar clientul poate semna contractul de vanzare-cumparare a locuintei.

In general, durata de obtinere a sumei de bani prin credit Prima Casa este cuprinsa intre 3 saptamani si 2 luni, in functie de banca.

Portalul financiar eFin.ro afiseaza institutiile financiare din Romania si produsele acestora si va ofera posibilitatea de a aplica pentru acestea.

Pentru mai multe informatii in ceea ce priveste situatia dvs., va recomandam sa va adresati institutiei financiare cu care colaborati, in situatia in care deja ati demarat procedura de obtinere a unui credit Prima Casa. Datele de contact ale bancilor pot fi gasite accesand urmatorul link - Lista Banci.

Daca doriti sa contractati un credit Prima Casa, consultati produsele din categoria Credite Prima Casa. Puteti, de asemenea, vizualiza urmatorul ghid video:

Ghid Video

Pentru a contracta un credit, dati click pe butonul "Aplica" si realizati aplicatia Credit Scoring. In functie de rezultatele testului, puteti aplica pentru produsul selectat si completa formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.

Totodata, va recomandam sa vizualizati si urmatorul ghid video despre Credit Scoringul Efin.ro:

Ghid Video

Puteti accesa aplicatia de Credit Scoring aici >>  Credit ScoringUrmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Prima casa

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


19 comentarii


cristi , acum over 9 years
  (376)   (363)

cu un salariu de 1000 de ron in mana, pot face un imprumut de 15000 de euro si sa i returnez in 30 de ani? pentru prima casa....
 
simona , acum over 9 years
  (304)   (314)

Buna ziua,ma numesc Simona am citit intrebarile dvs, eu sunt din Fagaras si doresc sa vind apartamentul, este cineva interesat?pot sa astept de bani daca este cineva interesat, apartamentul are 2 camere, este la etajul 2, are balcon, debara, camara este o zona foarte linistita, pretul este de 22.000 euro, tel.0737563587, email petrideansimona@yahoo.it
va multumesc
 
Marlen , acum over 10 years
 
  (336)   (305)

Raiffeisen este banca cu cea mai mare bataie de joc din cate banci am vazut. Am aplicat la ei pentru un credit ipotecar, m-au tinut 2 LUNI in care mi-au cerut cate un act pe saptamana, m-au asigurat ca totul e ok, ca dupa 2 lunirefuze creditarea fara un motiv anume. Atata bataie de joc nu am intalnit la nicio banca! Evitati Raiffeisen cat puteti! Eu una asa o sa fac. Mi-am retras de la ei tot, am desfiintat si contul firmei mele si cele personale. Eu inteleg sa te refuze o banca, dar sa aiba bunul simt sa-ti spuna intr-o saptamana, maxim doua, NU IN DOUA LUNI!
 
Seba , acum over 9 years
  (301)   (301)

Asa este eu nu am putut sa ma inteleg cu ei de nici o culoare ,am rupt orice legatura cu ei ceace va doresc si voua ,ce mi sa intamplat mie nu vreau sa se intample nici celui mai mare dusman al meu....jur ca nu voi colabora cu ei cat sunt eu pe pamant....
 
Cazacu Andreea , acum over 10 years
  (369)   (342)

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca pot beneficia de un credit prima casa avand un salariu pe cartea de munca de 2200 lei iar sotul de 1400 ,vechime in munca 5 ani si la locul de munca prezent 4 luni.Nu detinem nimic pe numele nostru si nu avem credite.
 
catalin , acum over 10 years
  (344)   (373)

se acorda credit prima casa pt apartamente la rosu? evaluarea este corecta?
 
Raluca , acum over 10 years
  (336)   (334)

Buna ziua,

Pot obtine un credit Prima casa pentru o valoare mai mica a imobilului decat cea obtinuta la evaluare? Am o parte din bani pentru achitarea imobilului si as vrea sa fac un credit mai mic deoarece nu as putea obtine credit pentru intreaga valoare a imobilului? Va multumesc
 
capatana gabriel , acum over 10 years
  (387)   (375)

lucrez in strainatate si asi dori sa iau in credit in valoare de 6000 de euro,eu am salariu in starinatate de 1300 pe luna din care platesc chiria 300 si mancarea 200 mai raman cu de euro 800,va multumesc
 
Seby , acum over 10 years
  (345)   (359)

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot aplica pentru un credit Prima Casa daca in prezent detin in coproprietate cu mama mea o casa in care locuiam cand eram copil. In prezent locuiesc in alt oras, in chirie. Practic, neintelegerea cu contractul detinut in coproprietate impreuna cu mama mea a survenit in 2008 in urma divortului parintilor. Mentionez ca as dori sa cumpar alta locuinta, ci nu partea mamei detinuta prin contract.

Va multumesc!
 
Otilia , acum over 10 years
  (385)   (342)

Buna, am aceeasi problema cu Prima casa:2010 am achizitionat un apartament prin programul Prima Casa, iar acum doresc sa vand acest imobil. Singura problema este interdictia de instrainare care ,dupa chiar ce am achitat integral imprumutul, mi sa zis /notari. avocati, directorul de la Banca respectiva/tot va apara in CF!!!!!!!acuma asteptam Cf-l sa-l primim.Nu inteleg cum de unii spun ca nu v-a aparea, dar unii spun ca v-a exista restrictia.....ce se poate face??? /vrem sa vindem si noi apartamentul.Multumesc, Otilia
 
reformistul , acum over 10 years
  (396)   (389)

cu 1500 nu ai nicio sansa la prima casa.
 
Lavinia Boar , acum over 11 years
  (375)   (372)

daca am fost trecuta pe 2 CF-uri, am fost coproprietar in trecut, ma incadrez pentru programul Prima casa ? momentan nu detin nimic. multumesc mult.
 
Madalina , acum over 11 years
  (429)   (417)

Pot cumpara o locuinta prin programul "PRIMA CASA"? Sunt in crestere copil acum. Indemnizatia este de 3400 ron. Sunt casatorita dar nu doresc ca sotul sa fie codebitor, are o rata destul de mare si nu ma mai pot incadra pt noul credit.
 
raul , acum over 11 years
  (461)   (453)

lucrez in strainatate,pot lua un credit pentru prima casa cu 1700-1800 euro in fluturas pe luna si din care 450 merg pe chirie si 285 pt masina?vreau max 25.oooeuro(avand sotia nu lucreaza+2 copii mici?)mersi pt raspuns
 
Oana , acum over 11 years
  (409)   (391)

Pot contracta un credit prin prima casa daca am o proprietate (ea fiind cu clauza de uzufruct pentru tatal meu)!?
 
Istvan , acum over 11 years
  (369)   (380)

care banca acorda credit prima casa daca amandoi lucram la acelasi firma care este in insolventa dar i s-a aprobat planul de reorganizare. sunt de 10 ani la firma si am salar bun. vreau doar 20.000 euro pe 30 de ani
 
dumitru , acum over 11 years
  (439)   (416)

POT

CONTRACTA UN CREDIT CU UN VENIT NET LUNAT DE 1400 LEI/?
 
Stefan , acum over 11 years
  (441)   (412)

Eu am intrebat acelasi lucru la CEC si mi-au spus ca nu se poate refinanta.
Pana la urma se poate sau nu?
Si care-s avantajele pe care le pierd, atata timp cat creditul cu care refinantez este mai ieftin?
Multumesc
 
Ionut , acum over 11 years
  (489)   (463)

si pe mine m-a framantat intrebarea asta, dar acum stiu raspunsul!
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »