-
Intrebari Credite Persoane Fizice
-
Intrebari Prima Casa
- Intrebari Credite IMM
- Intrebari Carduri
- Intrebari Depozite
- Intrebari Leasing
- Intrebari Fonduri
- Intrebari Legislatie
- Intrebari Diverse
Daca sotul meu este rau platnic cum putem plati in continuare rata la prima casa? Putem salva situatia daca platim rata intreaga (rambursare anticipata)? Ce posibilitati avem?
In situatia in care aveti de platit o rata mai mare decat va puteti permite la creditul actual, puteti incerca sa contractati un credit de refinantare.
Refinantarea va ofera posibilitatea de a achita toate datoriile, ramanand cu un singur credit la institutia care va refinanteaza. Aveti, totodata, posibilitatea de a schimba moneda in care s-a facut imprumutul si de a obtine o suma suplimentara.
Pentru a gasi cea mai buna varianta de refinantare pentru situatia dvs., puteti utiliza Calculator Refinantare Credite din www.efin.ro.
Introduceti tipul creditului, rata lunara aferenta acestuia, perioada ramasa din credit, rata dobanzii si valoarea comisionului de rambursare anticipata (daca este cazul) si apasati pe "Gaseste Credite Mai Avantajoase".
In primul tabel vi se vor afisa creditele prin care puteti beneficia de o suma mai mare, pastrand aceeasi rata lunara. In cel de-al doilea tabel se vor afisa creditele prin care veti avea de platit o rata lunara mai mica.
In situatia in care doriti sa rambursati imprumutul inainte de scadenta, este posibil sa fiti nevoit sa platiti bancii un comision de rambursare anticipata.
In ceea ce priveste creditele pentru persoane fizice, rambursarea anticipata este reglementata prin dispozitiile OUG 50, astfel:
Art. 67.
(1) In cazul rambursarii anticipate a creditului, creditorul este indreptatit la o compensatie echitabila si justificata in mod obiectiv pentru eventualele costuri legate direct de rambursarea anticipata a creditului cu conditia ca rambursarea anticipata sa intervina intr-o perioada in care rata dobanzii aferente creditului este fixa.
(2) O astfel de compensatie nu poate fi mai mare de:
a) 1 % din valoarea creditului rambursata anticipat, daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit este mai mare de un an;
b) 0,5 % din valoarea creditului rambursat anticipat, daca perioada de timp dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit nu este mai mare de un an.
(3) Creditorul stabileste o metoda de calcul a compensatiei clara si usor verificabila, pe care o va face cunoscuta consumatorului din stadiu precontractual.
Art. 68. - Nu se solicita o compensatie pentru rambursare anticipata in niciunul din urmatoarele cazuri:
a) rambursarea a fost realizata ca urmare a executarii unui contract de asigurare care are drept scop asigurarea riscului de neplata;
b) contractul de credit este acordat sub forma "descoperitului de cont:";
c) rambursarea anticipata intervine intr-o perioada in care rata dobanzii aferente creditului nu este fixa.
Art. 69. - Orice compensatie nu poate depasi cuantumul dobanzii pe care consumatorul ar fi platit-o in perioada dintre rambursarea anticipata si data convenita pentru incetarea contractului de credit.
Pentru mai multe informatii si pentru a solicita rambursarea anticipata, este necesar sa va adresati unui reprezentant al institutiei financiare cu care colaborati.
Datele de contact ale bancilor din Romania pot fi gasite accesand urmatorul link - Lista Banci.
Cele mai citite intrebari din categoria Prima casa
-
Care este limita de varsta pentru a putea aplica pentru un credit in cadrul programului Prima Casa?
Vizualizari: 72408
-
Cat dureaza raspunsul de la Fondul de garantare, dupa aprobarea dosarului de catre banca?
Vizualizari: 48736
-
Daca dosarul pentru un credit Prima Casa a fost aprobat de banca, fondul poate sa zica nu? Ce verifica cei de la fond?
Vizualizari: 43828
-
Pentru un credit Prima Casa cu venit din strainatate ce acte sunt necesare? Nu am cont la aceasta banca, cum pot deschide unul? Multumesc.
Vizualizari: 34716
Video - Ghiduri Financiare
Comentarii
va multumesc
As vrea sa stiu daca pot beneficia de un credit prima casa avand un salariu pe cartea de munca de 2200 lei iar sotul de 1400 ,vechime in munca 5 ani si la locul de munca prezent 4 luni.Nu detinem nimic pe numele nostru si nu avem credite.
Pot obtine un credit Prima casa pentru o valoare mai mica a imobilului decat cea obtinuta la evaluare? Am o parte din bani pentru achitarea imobilului si as vrea sa fac un credit mai mic deoarece nu as putea obtine credit pentru intreaga valoare a imobilului? Va multumesc
As dori sa stiu daca pot aplica pentru un credit Prima Casa daca in prezent detin in coproprietate cu mama mea o casa in care locuiam cand eram copil. In prezent locuiesc in alt oras, in chirie. Practic, neintelegerea cu contractul detinut in coproprietate impreuna cu mama mea a survenit in 2008 in urma divortului parintilor. Mentionez ca as dori sa cumpar alta locuinta, ci nu partea mamei detinuta prin contract.
Va multumesc!
Pana la urma se poate sau nu?
Si care-s avantajele pe care le pierd, atata timp cat creditul cu care refinantez este mai ieftin?
Multumesc
-
Credite