Sectiunea III Accesul prioritar la achizitiile publice de produse, lucrari si servicii

Data: 18 aprilie 2011   Ora: 11:18

Art. 16

(1) Guvernul, ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si autoritatile publice locale trebuie sa incurajeze cresterea ponderii intreprinderilor mici si mijlocii in valoarea contractelor de achizitii publice de bunuri materiale, lucrari si servicii, urmarind ca aceasta pondere sa atinga un nivel comparabil cu contributia acestora la realizarea produsului intern brut.

(2) Intreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garantia pentru participare si de garantia de buna executie, cerute in achizitiile publice de produse, lucrari si servicii.

(3) Intreprinderile mici si mijlocii pot beneficia de asistenta tehnica pentru facilitarea accesului la servicii de formare de specialitate in domeniul achizitiilor publice.

(4) Intreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de acces la servicii electronice de informare prin centrele Euro Info, referitoare la legislatia in domeniu.

(5) Intreprinderile mici si mijlocii beneficiaza de servicii electronice de informare referitoare la cererile de oferte prezentate in sistem electronic de catre ofertanti.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »    Stiri ultima ora