TITLUL I Dispozitii generale

Data: 17 ianuarie 2011   Ora: 16:48

Text actualizat prin: - O.U.G. nr. 43/2010 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 316 din 13 mai 2010. - O.U.G. nr. 54/2010 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 421 din 23 iunie 2010. - O.U.G. nr. 90/2010 publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 674 din 04 octombrie 2010.

Art. 1. - (1) In vederea efectuarii de acte de comert, persoanele fizice si persoanele juridice se pot asocia si pot constitui societati comerciale, cu respectarea dispozitiilor prezentei legi.

 (2) Societatile comerciale cu sediul in Romania sunt persoane juridice romane.

 

Art. 2. - Societatile comerciale se vor constitui in una dintre urmatoarele forme: a) societate in nume colectiv; b) societate in comandita simpla; c) societate pe actiuni; d) societate in comandita pe actiuni si e) societate cu raspundere limitata.

 

Art. 3. - (1) Obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social.

 (2) Asociatii in societatea in nume colectiv si asociatii comanditati in societatea in comandita simpla sau in comandita pe actiuni raspund nelimitat si solidar pentru obligatiile sociale. Creditorii societatii se vor indrepta mai intai impotriva acesteia pentru obligatiile ei si, numai daca societatea nu le plateste in termen de cel mult 15 zile de la data punerii in intarziere, se vor putea indrepta impotriva acestor asociati.

 (3) Actionarii, asociatii comanditari, precum si asociatii in societatea cu raspundere limitata raspund numai pana la concurenta capitalului social subscris.

 

Art. 4. - Societatea comerciala va avea cel putin doi asociati, in afara de cazul cand legea prevede altfel.

   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »    Stiri ultima ora