Cum sa fii pregatit pentru evenimente de viata: Casatoria, Decesul si Divortul

In viata ne confruntam cu evenimente diverse precum casatoria, decesul sau divortul, care sunt extrem de solicitante din punct de vedere emotional si necesita o pregatire financiara prealabila. Este in beneficiul tau sa evaluezi modul in care aceste evenimente ti-ar putea afecta viata din punct de vedere financiar astfel incat sa poti stabili un mod de actiune in prezent, mai degraba decat sa iei decizii cruciale de ordin banesc in timpul unor astfel de momente intens emotionale.

Casatorie: Inainte de casatorie, ambele parti ar trebui sa-si prezinte intreaga situatie financiara, inclusiv bunuri, probleme legate de credite si datorii. Acest lucru va permite sa elaborati un plan impreuna. De obicei, conturile bancare sunt stabilite in comun, dar unele cupluri aleg sa aiba propriile conturi si investitii separate. Desi nu exista un tipar corect sau gresit, este important sa se stabileasca in prealabil cine are acces la fiecare cont, precum si cine se va ocupa de aspectele financiare ale familiei.

Deces: Planificarea imobiliara nu este doar pentru cei bogati. Un testament ar trebui sa determine cine va intra in posesia bunurilor tale in caz de deces. Acesta ar trebui sa acopere toate aspectele legate de proprietate si daca este cazul sa determine cine vor fi tutorii legali ai copiilor minori.

Divort: Desi divortul indica sfarsitul casatoriei, acesta nu semnifica si sfarsitul responsabilitatilor financiare. Esti in continuare responsabil pentru conturile comune, facturile la cardurile de credit, imprumuturile ipotecare si orice alte lucruri care contin si numele tau pe factura. Prin urmare, trebuie sa inchizi conturile comune si sa deschizi conturi individuale, stabilind scoruri de credit proprii. Foarte multe dintre problemele financiare ale persoanelor fizice apar in urma unui divort, atunci cand obligatiile de plata comune ale sotilor nu au fost impartite in mod corespunzator. Incapacitatea sau reaua vointa de a plati a unuia dintre fostii soti poate afecta si pozitia financiara a celuilalt, daca cei doi aveau obligatii de credit asumate in comun.

Pregatirea pentru toate evenimentele majore ale vietii inseamna, mai mult decat orice, sa pastrezi o evidenta corecta a facturilor, sa cunosti unde sunt pastrate documentele referitoare la finante si sa ai o buna comunicare, astfel incat ambele partile sa stie unde se situeaza financiar la un moment dat.

 

Te mai poate interesa: Acte necesare, Cereri tip, Procuri.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »