Cum sa alegi un agent imobiliar

Daca ai in vedere cumpararea sau vanzarea unei proprietati, esti liber sa cauti pe cont propriu – poti utiliza numeroasele site-uri de specialitate existente pe piata , dar cea mai buna optiune este sa apelezi la un agent imobiliar profesionist sau un broker imobiliar care sa se ocupe de tranzactie pentru tine.

Exista avantaje clare in colaborarea cu un profesionist, cum ar fi:

• Griji mai putine. Tranzactiile imobiliare pot fi dificile, iar daca nu stii foarte bine ce faci, ai putea ajunge sa cheltuiesti mai multi bani decat ai avut initial in buget. Avand un agent imobiliar profesionist de partea ta, te poate ajuta sa respecti deadline-urile si sa eviti greselile costisitoare.

• Economie de timp si bani. Lasa un agent imobiliar profesionist sa-si foloseasca experienta pentru a economisi bani, prin negociere, in interesul tau. Timpul tau il poti dedica pentru propria afacere.

• Fara frustrare. Sa recunoastem, tranzactiile imobiliare sunt rareori atat de placute precum o plimbare in parc. Predarea documentelor unui agent imobiliar profesionist si instruit te poate ajuta sa eviti o multime de probleme cu birocratia.

Dar cum este cel mai bine sa selectezi persoana potrivita pentru a te reprezenta pe tine si obiectivele tale de afaceri? Fara indoiala, cartea cu numerele de telefon locale este plina de profesionisti din domeniul imobiliar care deabia asteapta sa fie contactati. Dar daca nu ai mai lucrat cu un agent imobiliar inainte si nu stii de unde sa incepi, este util sa ai in vedere urmatoarele lucruri:

Asigura-te ca alegi un agent imobiliar profesionist, care:

• Lucreaza full-time. Desi exista multi agenti imobiliari care lucreaza part-time, este recomandabil sa alegi unul cu program full-time. Daca alegi o persoana care se ocupa de tranzactiile imobiliare numai la sfarsit de saptamana sau cateva zile pe saptamana, risti sa pierzi multe oportunitati care apar pe piata.

• Are experienta. Asigura-te ca alegi un profesionist cu experienta imobiliara. Intreaba cate tranzactii imobiliare are de obicei intr-un an. Cu cat este mai experimentat din punct de vedere profesional, cu atat va decurge mai bine tranzactia imobiliara, astfel incat te lasi pe mana cuiva care stie ce face.

• Este placut si de incredere. Ca in orice alta relatie de afaceri, agentul imobiliar ar trebui sa fie cineva cu care sa te simti confortabil. El sau ea ar trebui sa fie increzatori, sa comunice usor, si sa fie de incredere. Aceasta persoana va juca un rol important in viitorul tau sau al afacerii tale, astfel incat e bine sa te asiguri ca angajezi pe cineva care are o intelegere clara a obiectivelor tale.

• Utilizeaza Internetul. Ca majoritatea afacerilor, si lumea imobiliara s-a mutat pe internet.  In zilele noastre, proprietatile se tranzactioneaza rapid, astfel incat profesionistul imobiliar trebuie sa fie intr-o permanenta comunicare cu Internetul.

Puteti consulta creditele imobiliare si creditele ipotecare pe www.efin.ro. Pentru a aplica, dati click pe butonul Aplica si urmati pasii prezentati in continuare.

Vezi si Acte necesare, Cereri tip, Procuri.


 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


0

Stiri Financiare

Cautare rapida in ghiduri
 
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »