Vreau sa iau un utilaj in valoare de 15000 euro. Pot sa iau daca nu girez cu nimic? Multumesc.

In situatia in care doriti sa achizitionati un utliaj pe persoana juridica, aveti posibilitatea de a apela la un leasing pentru echipamente, destinat IMM-urilor si persoanelor fizice autorizate, sau la un credit pentru echipamente.

Creditul de echipamente se acorda persoanelor juridice in scopul finantarii achizitionarii de echipamente necesare desfasurarii activitatii. Astfel, prin intermediul acestui credit, pot fi achizitionate masini si utilaje, echipamente de birou, computere, echipamente medicale.

Pentru a beneficia de un credit de echipamente, firma trebuie sa indeplineasca anumite conditii de eligibilitate: o perioada minima de activitate de 12 luni, cifra de afaceri este in crestere; nu sunt inregistrate, la data analizei, datorii bugetare restante mai vechi de 60 de zile; serviciul datoriei A sau B in ultimele 12 luni si A la data analizei; nu se afla in interdictie de a emite cecuri bancare; nu inregistreaza popriri active pe cont.

De regula, in cazul creditelor ipotecare, auto sau pentru echipamente, banca finantatoare solicita garantii.

Garantiile solicitate pentru acordarea de credite echipamente pot fi: garantie ipotecara, gaj pe bunul achizitionat prin credit sau leasing, cesiune de creanta, bilet la ordin in alb "fara protest" emis de companie si avalizat de actionarul majoritar, cash colateral; scrisoare de garantie bancara sau scrisoare de garantie emisa de un fond de garantare agreat de banca, fidejusiune.

Leasingul echipamente pentru IMM PFA se adreseaza persoanelor juridice si consta in finantarea bunurilor de folosinta indelungata. Prin leasing echipamente se pot achizitiona: echipamente si utilaje industriale, utilaje de constructii, echipamente medicale si stomatologice, echipamente agricole, material rulant, echipamente IT si software, nave si aeronave, proiecte industriale complexe.

Dobanda la leasing este de obicei mai ridicata decat cea a unui credit bancar cu aceeasi destinatie. Leasingul prezinta, insa, avantaje privind plata TVA si deductibilitatea cheltuielilor.

Rata de leasing reprezinta cota-parte din valoarea bunului si a dobanzii de leasing si cota-parte din prima de asigurare, dupa caz.

Puteti vizualiza ofertele bancilor si societatilor de leasing consultand categoriile Credite de Echipamente si Leasing Echipamente.

Pentru a contracta orice produs, dati click pe butonul "Aplica" si completati formularul cu datele dumneavoastra de contact. In continuare, veti fi contactat de un reprezentant al institutiei finantatoare in scopul furnizarii de informatii suplimentare.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Credite Companii

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


3 comentarii


ROSU VIOLETA CRISTINA , acum over 10 years
  (376)   (342)

VREA SA STIU CUM POT LUA UN CREDIT PTR.INTEPRINDERE INDIVIDUALA
 
Elodia , acum over 10 years
  (361)   (333)

"Institutiile financiare detin in oferta de finantare si produse destinate persoanelor juridice."
Jalnic raspuns. Daca nu cunoasteti legile mai bine consultati un jurist. Conform OUG 44/2008, Art. 2 lit g. : I.I. nu are personalitate juridica.
 
ion lucian gabriel , acum over 12 years
  (445)   (474)

sunatima pe nr acesta va rog frumos sa imi spuneti maimulte imformati 0752328169
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »