O persoana juridica ce renunta la sistemul de incalzire centralizat si isi monteaza o centrala termica de apartament, trebuie sa plateasca impozit pe centrala?

Conform Capitolului 2 Impozitul si taxa pe cladiri din Titlul IX Impozite si taxe locale al Codului Fiscal 2011:

ART 251

[…]

29. (1) Pentru determinarea valorii impozabile a cladirilor, stabilita pe baza criteriilor si normelor de evaluare prevazute de art. 251 alin. (3) din Codul fiscal, se au in vedere instalatiile cu care este dotata cladirea, respectiv:

a) se incadreaza pentru aplicarea valorilor impozabile prezentate in coloana 1 acele cladiri care sunt dotate, cumulativ, cu instalatii de apa, de canalizare, electrice si de incalzire, dupa cum urmeaza:

[…]

4. cladirea se considera ca are instalatie de incalzire daca aceasta se face prin intermediul agentului termic - abur sau apa calda de la centrale electrice, centrale termice de cartier, termoficare locala sau centrale termice proprii - si il transmit in sistemul de distributie in interiorul cladirii, constituit din conducte si radiatoare - calorifere, indiferent de combustibilul folosit - gaze, combustibil lichid, combustibil solid, precum si prin intermediul sobelor incalzite cu gaze/convectoarelor;

[…]

(3) In situatia in care, pe parcursul anului fiscal, cladirea incadrata pentru aplicarea valorilor impozabile prevazute in coloana Cladire fara instalatii de apa, canalizare, electricitate sau incalzire (lei/mp) din tabelul prevazut la art. 251 alin. (3) din Codul fiscal, face obiectul aplicarii valorilor impozabile prevazute in coloana 1-a, ca efect al dotarii cu toate cele patru instalatii, modificarea impozitului pe cladiri se face incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care a aparut aceasta situatie, necesitand depunerea unei noi declaratii fiscale. In mod similar se procedeaza si in situatia in care la cladirea dotata cu toate cele patru instalatii, pe parcursul anului fiscal, se elimina din sistemul constructiv oricare dintre aceste instalatii, prevazute la alin. (1) lit. a), pe baza de autorizatie de desfiintare eliberata in conditiile legii.

Pentru mai multe informatii in ceea ce priveste situatia dvs., va recomandam sa consultati Codul Fiscal 2011 si sa va adresati unitatii administrativ-teritoriale unde aveti domiciliul fiscal.

Puteti vizualiza lista cu datele de contact ale unitatilor fiscale in sectiunea Adrese Unitati Fiscale.Urmareste-ne si pe ...

Cele mai citite intrebari din categoria Legislatie

 
 
 
Abonare newsletter
0 comentarii
- AdaugaComentarii


1 comentariu


emiliano , acum over 11 years
  (299)   (281)

am inchiriat un apartament la un cuplu cu 3 copii timp de 4 LUNI ..cand scade contractul ii pot da afara fara nici o problema din moment ce nu au platit inca prima chirie???????'
 
Cautare rapida intrebari
   
  • Credite


    Compara »
  • Depozite la Termen


    Compara »